• Volodimir Zelenski nu a renunțat la ideea de a discuta față în față cu Vladimir Putin, însă nu este dispus să facă concesii pentru a-i salva „fața” dictatorului rus.
  • „Fără ultimatumuri” și fără „să oferim o ieșire pentru Rusia” din situația iscată, acestea ar fi principalele cerințe ale lui Volodimir Zelenski.
  • Ucraina este obligată să câștige războiul cu Rusia pentru că „ucrainenii nu au dreptul să uite de zecile de mii de morți” lăsați în urmă de invazia rușilor.

Volodimir Zelenski nu a renunțat la ideea de a discuta față în față cu Vladimir Putin, însă nu este dispus să facă concesii pentru a-i salva „fața” dictatorului rus. Într-un interviu acordat italienilor de la RAI, Zelenski i-a aruncat mănușa lui Vladimir Putin, însă nu mai joacă rolul victimei sigure.

Pentru noi, victoria înseamnă să ne recuperăm lucrurile, pentru ei înseamnă să fure ceva. Nu suntem pe picior de egalitate, Rusia este mai puternică, dar omenirea este alături de noi şi simţim că, puţin câte puţin, noi câştigăm”, a explicat preşedintele ucrainean.

Aşadar, a punctat Zelenski, armata rusă trebuie să părăsească cât mai repede Ucraina şi să răspundă în fața legii pentru crimele făcute.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

„Ştiu că Putin dorea un rezultat, dar nu l-a obţinut. Să ni se propună ceva pentru a salva faţa preşedintelui rus nu este corect. Ucraina nu va salva faţa cuiva plătind cu propriile sale teritorii”, a completat Zelenski. Totodată, liderul de la Kiev a respins ideea că Ucraina ar putea „recunoaşte independenţa peninsulei Crimeea”.

Președintele Volodimir Zelenski a mai spus că negocierile cu Rusia sunt dificile pentru că „în fiecare zi, ruşii ocupă localităţi, mulţi oameni şi-au părăsit casele, au fost asasinaţi de ruşi”, iar cetăţenii ucraineni sunt „torturați și asasinați”.

Negocierile dintre cele două părți continuă prin teleconferinţă, dar fără să înregistreze progrese notabile. Rusia acuză Ucraina că este un stat marionetă al SUA și că toate deciziile îi sunt influențate de Washington.