• Președintele Volodimir Zelenski a ținut un discurs în fața oficialilor din Israel.
  • Acesta a cerut mai mult sprijin din partea Israelului în conflictul din Ucraina.
  • Președintele ucrainean a menționat că apărarea Israelului este destul de puternică și că armele sale pot apăra interesele ucrainenilor.

Membrii Knessetului s-au reunit duminică seara pentru un apel Zoom pentru un discurs al președintelui ucrainean Volodimir Zelenski, în care a încercat să obțină sprijin pentru țara sa în urma invaziei Rusiei de luna trecută. Toți membrii Knessetului și miniștrii au fost invitați să participe la evenimentul virtual de la ora 18.00.

Zeci de ambasadori străini în Israel și foști membri ai Knessetului au cerut permisiunea de a participa, dar au fost refuzați, a anunțat televiziunea publică Kan.

Discursul lui Zelenski este precedat de declarații ale primarului din Tel Aviv, Ron Huldai, și este urmat de declarații ale ambasadorului Ucrainei în Israel, Evghen Korniciuk.

Recomandări

BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
EMMA STONE ÎȘI DEZVĂLUIE NUMELE REAL
CE FACEM CU POLUAREA?
ECONOMIA AMERICANĂ ÎNCETINEȘTE
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE
VENEȚIENII IES ÎN STRADĂ

„Suntem în țări diferite și în condiții complet diferite. Dar amenințarea noastră este aceeași – distrugerea totală a poporului, a statului, a culturii și chiar a numelui. Vreau să vă gândiți la 24 februarie, începutul invaziei Rusiei în Ucraina. Această zi a intrat în istorie de două ori și de două ori ca o tragedie pentru ucraineni și evrei”, a transmis președintele Zelenski.

Președintele Zelenski a spus că la 24 februarie 1920 a fost fondat NSDAP, un partid care a luat milioane de vieți și a distrus țări întregi. De asemenea, el a precizat că 102 ani mai târziu, pe 24 februarie, a fost emis un ordin pentru invadarea Ucrainei de către Rusia, luând mii de vieți și făcând milioane de refugiați.

„Oamenii noștri sunt acum împrăștiați în întreaga lume, în căutarea siguranței, așa cum ați făcut cândva. Ascultă ce spune Kremlinul – există termeni care sunau în Germania nazistă. În timpul celui de-al Doilea Război Mondial, aceasta a fost numită soluția finală la problema evreiască. Și acum la Kremlin se numește soluția finală a problemei ucrainene”, a declarat președintele ucrainean Volodimir Zelenski.

„Oameni din Israel, ați văzut cum rachetele rusești au lovit Babyn Yar, unde sunt îngropate peste 100.000 de victime ale Holocaustului. În prima zi, obuzele rusești au lovit orașul Uman, care este vizitat de zeci de mii de evrei în fiecare an. Sunt sigur că fiecare cuvânt din apelul meu din inimile voastre răsună cu durere, dar ne puteți explica de ce apelăm în continuare la întreaga lume pentru ajutor, chiar și la voi pentru o viză? Indiferența ucide, calculele sunt adesea greșite, iar medierea poate fi între state, nu între bine și rău”, a spus președintele Zelenski în discursul său.

Volodimir Zelenski a adăugat că toată lumea știe că apărarea antirachetă din Israel este puternică, armele lor sunt puternice, pot apăra interesele poporului ucrainean și pot proteja viețile ucrainenilor și evreilor ucraineni de astăzi.

„Poți să întrebi de mult de ce nu ai renunțat la arme sau de ce nu ai impus sancțiuni Rusiei? Dar va fi alegerea ta. Acum ai de ales”, a spus președintele Zelenski