Zelenski, în lacrimi la ceremonia funerară organizată pentru oficialii care au murit în elicopterul prăbuşit la Brovarî

FOTO - Captură de ecran Twitter
  • Zelenski a participat sâmbătă la ceremonia funerară a celor șapte înalți funcționari din Ministerul de Interne uciși în accidentul de elicopter din această săptămână.
  • Zelenski și soția sa, Olena, au prezentat condoleanțe rudelor victimelor accidentului.
  • În total, 14 persoane, inclusiv un copil, au fost uciși în accidentul produs în suburbia Brovarî din Kiev.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a asistat sâmbătă la serviciul funerar în memoria fostului ministru de interne Denis Monastirski, decedat în accidentul de elicopter produs miercuri într-o suburbie a Kievului, potrivit RFI.

FOTO – RFI

Zelenski şi soţia sa, Olena, au luat parte la ceremonia desfăşurată la Kiev, potrivit Kyiv Independent. La ceremonie au fost depuse nouă sicrie, pentru toţi cei aflaţi în elicopterul prăbuşit miercuri.

14 persoane, printre care Monastîrski, adjunctul său şi alţi cinci oficiali de rang înalt din minister, dar şi un copil, au murit în accidentul produs la Brovarî, o suburbie a Kievului, când elicopterul Super Puma, de fabricaţie franceză, s-a prăbuşit lângă o grădiniţă.

O tristeţe de nedescris ne cuprinde sufletul. Ucraina îşi pierde cei mai buni fii şi fiice în fiecare zi” , a scris Zelenski pe Telegram.

Un serviciu funerar în memoria victimelor a avut loc şi la Brovarî, simultan cu cel de la Kiev.

Preşedintele Zelenski a însărcinat serviciul secret ucrainean SBU să investigheze cauza accidentului, care rămâne neclară deocamdată.