• Volodimir Zelenski, a insistat că Kievul nu va accepta să cedeze teritoriu Rusiei în cadrul unui ipotetic acord de pace.
  • Zelenski și-a arătat încă o dată încrederea în forțele sale armate.
  • El a avertizat că Rusia a început deja ofensiva pe care Kievul și alte puteri occidentale au prezis că ar putea avea loc în primăvară.

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a insistat că Kievul nu va accepta să cedeze teritoriu Rusiei în cadrul unui ipotetic acord de pace care ar pune capăt conflictului din Europa de Est, care durează de aproape un an.

Într-o intervenție la BBC, Zelenski a subliniat că, dacă Ucraina ar ceda teritorii, precum Crimeea sau regiunile Donbas, acest lucru ar permite Moscovei să răspundă din nou. De fapt, liderul ucrainean a avertizat că Rusia a început deja ofensiva pe care Kievul și alte puteri occidentale au prezis că ar putea avea loc în primăvară. „Atacurile rusești au loc deja din diverse direcții”, a spus el.

Cu toate acestea, Zelenski și-a arătat încă o dată încrederea în forțele sale armate, dar și-a reiterat apelul către aliați de a-și extinde livrările de armament occidental.

Recomandări

CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE
VENEȚIENII IES ÎN STRADĂ
RĂMÂNE TRUMP FĂRĂ IMUNITATE?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN
METROUL NU MAI BATE PASUL PE LOC

Desigur, armele moderne (occidentale) vor accelera pacea. Armele sunt singurul limbaj pe care Rusia îl înțelege”, a reiterat șeful statului ucrainean, care a profitat de ocazie pentru a face din nou apel la Belarus să nu se implice în conflict. „Sper că nu se vor alătura războiului. Dacă o vor face, noi vom lupta și vom supraviețui”, a spus el.