• Zelenski l-a decorat drept „Erou al Ucrainei” pe Oleksandr Matsievskyi, soldatul ale cărui ultime cuvinte, înainte să fie executat de ruși, au fost „Glorie Ucrainei” .
  • Potrivit Direcției Forței de Apărare Militară „Nord” a Forțele Armate ale Ucrainei, la 30 decembrie 2022, Matsievskyi, împreună cu patru camarazi, s-a angajat în luptă cu forțele rusești în apropiere de Soledar.
  • Oleksandr Matsievskyi s-a născut la Chișinău și avea 42 de ani.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski l-a decorat drept „Erou al Ucrainei” pe Oleksandr Matsievskyi, curajosul soldat ale cărui ultime cuvinte, înainte să fie executat de ruși, au fost „Glorie Ucrainei” potrivit presei străine.

Oleksandr Matsievskyi s-a născut la Chișinău și avea 42 de ani.

Recomandări

SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT
JILL BIDEN A SCRIS O CARTE PENTRU COPII

„I-am conferit lui Oleksandr Matsievskyi titlul de Erou al Ucrainei. Un războinic ucrainean. Un om care va fi cunoscut și amintit pentru totdeauna.

Pentru curajul său, pentru încrederea în Ucraina și pentru „Gloria Ucrainei!” . Slavă eroului! Slavă eroilor! Glorie Ucrainei!” , a anunțat duminică președintele ucrainean Volodimir Zelenski.

A luptat aproape de Soledar

Potrivit Direcției Forței de Apărare Militară „Nord” a Forțele Armate ale Ucrainei, la 30 decembrie 2022, Matsievskyi, împreună cu patru camarazi, s-a angajat în luptă cu forțele rusești în apropiere de Soledar.

Întăririle nu au reușit să pătrundă până la poziția lor din cauza focului continuu de mortiere și a focului puternic de arme de calibru mic, a precizat Brigada 119 de Apărare Teritorială Separată.

Nu se cunosc mai multe detalii despre această bătălie, în special, cum anume a ajuns Matsievskyi prizonier de război. Camarazii săi de arme au fost fie uciși, fie au dispărut.

Înainte de invazia rusă, Oleksandr Matsievskyi lucra ca electrician în Kiev. După începerea războiului, el s-a oferit voluntar pentru apărarea teritorială a orașului Nijin din regiunea Cernihiv.