• Președintele ucrainean a solicitat sancțiuni fără precedent pentru războiul din țara sa.
  • Zelenski este primul președinte din lume care face acest lucru.
  • Dezbaterile privind situația din Ucraina și despre noua ordine economică și politică mondială, vor domina și zilele următoare la Davos.

Este momentul în care se decide dacă forța brută va stăpâni lumea. Întreaga planetă trebuie să acționeze preventiv și nu doar să reacționeze la agresiunea rusă. Războiul din Ucraina putea fi evitat încă din toamna anului trecut cu sancțiuni dure împotriva Rusiei” , a spus Volodimir Zelenski, în deschiderea forumului de la Davos. El este primul președinte din lume care face acest lucru.

Președintele ucrainean a solicitat sancțiuni fără precedent pentru războiul din țara sa. Nu așteptați loviturile fatale. Nu așteptați ca Rusia să își folosească arme speciale, chimice, biologice, Doamne ferește, nucleare. Nu-i dați agresorului impresia că lumea nu va recționa suficient. Protejați libertatea și normalitatea, benefice pentru pacea lumii, deodată la maxim. Asta ar trebui să fie sancțiunile” , a spus Zelenski.

Volodimir Zelenski este cel care deschide Forumul Economic de la Davos. Dezbaterile privind situația din Ucraina și despre noua ordine economică și politică mondială, vor domina și zilele următoare la Davos.

Andreea Paul, analist economic, a vorbit despre acest subiect la Aleph News. Așa cum era de așteptat la forumul de la Davos, dezbaterile despre Ucraina și războiul rus, dezbaterile despre noua ordine ecnomică și politică mondială care se schimbă radical în 2022, pe fondul acestui război tradițional va domina întreaga dezbatere. Pachetul de sancțiuni care luptă să își găsească unanimitatea nu doar în forurile decizionale europene ci și la nivel global, grăbesc resetarea ordinii economice globale după cel de Al Doilea Război Mondial și după Războiul Rece” .

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA
C.E. INVESTIGHEAZĂ CHINA
CE ESTE DUREREA CRONICĂ