• Preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, le cere ucrainenilor din teritoriile ocupate de ruşi să se ascundă de mobilizarea rusă în orice mod pot.
  • Rusia a lansat vineri referendumuri care vizează anexarea a patru regiuni ocupate din Ucraina, atrăgând condamnarea Kievului şi a naţiunilor occidentale.
  • Zelenski s-a adresat, de asemenea, ucrainenilor din teritoriile ocupate de ruşi şi a spus că aceştia ar trebui să reziste eforturilor de a-i mobiliza pentru a lupta.

Preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, le cere ucrainenilor din teritoriile ocupate de ruşi să se ascundă de mobilizarea rusă în orice mod pot, îndemnându-i pe cei care nu pot face acest lucru să ,,saboteze inamicul” .

Rusia a lansat vineri referendumuri care vizează anexarea a patru regiuni ocupate din Ucraina, atrăgând condamnarea Kievului şi a naţiunilor occidentale, care au respins referendumurile ca fiind un simulacru şi s-au angajat să nu recunoască rezultatele acestora, notează Reuters.

Oficialii ucraineni au declarat că oamenilor li s-a interzis să părăsească unele zone ocupate până la încheierea celor patru zile de vot, că grupuri armate au intrat în case, iar angajaţii au fost ameninţaţi cu concedierea dacă nu participă.

Recomandări

SWIFT ÎȘI SURPRINDE FANII
REEGELE CHARLES SE ÎNTÂLNEȘTE CU HARRY
LUPTELE DIN RAFAH SE ÎNCHEIE
NETANYAHU: BIDEN ASCUNDE ARME
CUM SE SIMTE ORAN DUPĂ IMPLANT
CE POARTĂ VEDETELE LA VOGUE WORLD

Preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a declarat într-un discurs că referendumurile vor fi ,,condamnate fără echivoc” în lume, împreună cu mobilizarea pe care Rusia a început-o săptămâna aceasta, inclusiv în Crimeea şi în alte zone din Ucraina ocupate de Rusia.

,,Acestea nu sunt doar crime împotriva dreptului internaţional şi a legislaţiei ucrainene, ci sunt crime împotriva unor persoane specifice, împotriva unei naţiuni” , a spus Zelenski.

Referendumurile au fost organizate în grabă după ce Ucraina a recucerit mari porţiuni din nord-estul ţării într-o contraofensivă la începutul acestei luni.

Zelenski s-a adresat, de asemenea, ucrainenilor din teritoriile ocupate de ruşi şi a spus că aceştia ar trebui să reziste eforturilor de a-i mobiliza pentru a lupta.

,,Ascundeţi-vă de mobilizarea rusă în orice mod puteţi. Evitaţi ordinele de încorporare. Încercaţi să vă deplasaţi pe teritoriul Ucrainei libere” , a spus el, îndemnându-i pe cei care au ajuns în forţele armate ruseşti să ,,saboteze” , să ,,intervină” şi să transmită informaţii Ucrainei.