• Scopul final al Ucrainei este restabilirea integrității teritoriale, inclusiv în Crimeea, a anunțat președintele Volodimir Zelenski.
  • Potrivit The Wall Street Journal, Ucraina este încrezătoare în victorie și nu renunță la niciun centimetru de pământ în favoarea Rusiei, aici fiind inclusă și peninsula Crimea, anexată ilegal în 2014 de Vladimir Putin.
  • „Crimeea va face parte din Ucraina”, a explicat Zelenski. Rezultatul final al războiului din Ucraina va include restabilirea integrității teritoriale a Ucrainei, a adăugat președintele.

Scopul final al Ucrainei este restabilirea integrității teritoriale, inclusiv în Crimeea, a anunțat președintele Volodimir Zelenski.

„Nu ne retragem. Victoria va fi a noastră”, a adăugat Zelenski într-o conversație prin videolink la summitul Consiliului CEO al The Wall Street Journal din Londra.

Președintele Ucrainei spune că Ucraina are trei pași pe care vrea să-i bifeze, cu ajutorul diplomației. Primul ar fi descurajarea Rusiei, a doua etapă revendicarea teritoriului pierdut și al treilea pas restabilirea integrității teritoriale a Ucrainei prin mijloce diplomatice.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
SCANDAL CU SÂNGE INFECTAT ÎN UK
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
APPLE ADUCE UN NOU MAGAZIN DE APLICAȚII

Totodată, Zelenski se așteaptă ca Rusia să plătească daune considerabile pentru distrugerile cauzate. Potrivit primelor estimări ar fi nevoie de 600 de miliarde de dolari pentru a restabili economia și infrastructura țării.

„Vorbind despre restaurarea Ucrainei și cine ar trebui să o facă, cred că Rusia ar trebui”, a spus Zelenski, ale cărui cuvinte au fost traduse în engleză. Președintele a menționat că Ucraina „luptă pentru întreaga Europă”.

În acest sens, sunt convins că întreaga Europă ar trebui să înțeleagă acest lucru și să ajute la refacerea țării noastre, a industriei noastre și, bineînțeles, să vină pe piața noastră”, a continuat Zelenski.

Rusia se află în Ucraina de 70 de zile, cu aproximativ 65 de zile mai mult decât planificase Vladimir Putin. Ochii lumii sunt ațintiți asupra zilei de 9 mai 2022, când Vladimir Putin este așteptat să facă o mutare decisivă cu ocazia Zilei Victoriei.