Zelenski nu renunță la Crimeea: „Victoria va fi a noastră”

Președintele Volodimir Zelesnki nu renunță la Crimeea

Scopul final al Ucrainei este restabilirea integrității teritoriale, inclusiv în Crimeea, a anunțat președintele Volodimir Zelenski.

Scopul final al Ucrainei este restabilirea integrității teritoriale, inclusiv în Crimeea, a anunțat președintele Volodimir Zelenski.

„Nu ne retragem. Victoria va fi a noastră”, a adăugat Zelenski într-o conversație prin videolink la summitul Consiliului CEO al The Wall Street Journal din Londra.

Președintele Ucrainei spune că Ucraina are trei pași pe care vrea să-i bifeze, cu ajutorul diplomației. Primul ar fi descurajarea Rusiei, a doua etapă revendicarea teritoriului pierdut și al treilea pas restabilirea integrității teritoriale a Ucrainei prin mijloce diplomatice.

Totodată, Zelenski se așteaptă ca Rusia să plătească daune considerabile pentru distrugerile cauzate. Potrivit primelor estimări ar fi nevoie de 600 de miliarde de dolari pentru a restabili economia și infrastructura țării.

„Vorbind despre restaurarea Ucrainei și cine ar trebui să o facă, cred că Rusia ar trebui”, a spus Zelenski, ale cărui cuvinte au fost traduse în engleză. Președintele a menționat că Ucraina „luptă pentru întreaga Europă”.

În acest sens, sunt convins că întreaga Europă ar trebui să înțeleagă acest lucru și să ajute la refacerea țării noastre, a industriei noastre și, bineînțeles, să vină pe piața noastră”, a continuat Zelenski.

Rusia se află în Ucraina de 70 de zile, cu aproximativ 65 de zile mai mult decât planificase Vladimir Putin. Ochii lumii sunt ațintiți asupra zilei de 9 mai 2022, când Vladimir Putin este așteptat să facă o mutare decisivă cu ocazia Zilei Victoriei.

Exit mobile version