• Zelenski declară că Rusia nu are nici o șansă să obțină victoria în regiune.
  • ,,Pas cu pas, forțăm ocupanții să părăsească pământul ucrainean. Să-i facem apoi să părăsească și mările ucrainene„, a transmis președintele Ucrainei.
  • Tot sâmbătă, delegația SUA s-a întâlnit cu Zelenski la Kiev, într-o vizită neanunțată.

Ucraina nu renunță la Donbas pentru a pune capăt războiului. Asta o spune Volodimir Zelenski în mesajul său video de sâmbătă seară. Totodată, liderul ucrainean crede că Rusia nu are nici o șansă să obțină victoria în regiune.

,,Situația din Donbas rămâne foarte dificilă. Trupele ruse încă încearcă să obțină victoria. Pare deosebit de nebunesc în cea de-a 80-a zi a invaziei, dar nu renunță la eforturile lor. Pas cu pas, forțăm ocupanții să părăsească pământul ucrainean. Să-i facem apoi să părăsească și mările ucrainene„, a transmis președintele Ucrainei.

Tot sâmbătă, delegația SUA s-a întâlnit cu Zelenski la Kiev, într-o vizită neanunțată. Călătoria a avut loc în
contextul în care Senatul lucrează la aprobarea unui pachet de aproape 40 de miliarde de dolari pentru Ucraina.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI

,,Am avut o întâlnire cu o delegație de senatori americani la Kiev, condusă de liderul minorității republicane din Senat, Mitchell McConnell. Cred că această vizită demonstrează puterea sprijinului bipartizan al țării noastre și legătura puternică între poporul ucrainean și cel american. Am discutat despre diverse domenii de sprijin pentru țara noastră, inclusiv apărare și finanțe, precum și întărirea sancțiunilor împotriva Rusiei.”

Liderul republican al Senatului american, Mitch McConnell, și o delegație de senatori republicani s-au întâlnit sâmbătă la Kiev cu președintele ucrainean Volodimir Zelenski oferind cea mai recentă dovadă de solidaritate americană cu țara aflată în război cu Rusia.

O înregistrare video postată pe contul Telegram al lui Zelenski îi arată pe McConnell și pe senatorii Susan Collins din Maine, John Barrasso din Wyoming și John Cornyn din Texas întâmpinându-l în capitală.