• Zelenski a avut luni prima conversație din 2023 cu Ursula von der Leyen în cadrul căreia i-a mulțumit pentru sprijinul acordat de UE Kievului.
  • El a precizat că în timpul conversației, interlocutorii au coordonat, de asemenea, pașii cu privire la summitul Ucraina-UE.
  • La rândul său, președintele Comisiei Europene a dat asigurări de solidaritate de nezdruncinat cu Ucraina și a subliniat că UE va fi alături de Ucraina în lupta împotriva agresorului și în 2023.

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a avut luni prima conversație din 2023 cu președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, în cadrul căreia i-a mulțumit pentru sprijinul acordat de UE Kievului, potrivit Interfax.

Mă bucur să încep anul cu o convorbire telefonică cu președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen. Mi-am exprimat recunoștința pentru sprijinul neclintit al UE. Așteptăm prima tranșă de ajutor macrofinanciar în ianuarie, primul lot de lămpi cu consum redus de energie, autobuze școlare, generatoare și case modulare„, a scris Zelenski în social media.

El a precizat că în timpul conversației, interlocutorii au coordonat, de asemenea, pașii cu privire la summitul Ucraina-UE.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT
VIN ALEGERILE, CUM VOTEAZĂ TINERII?

Simțim sprijin și ne îndreptăm împreună spre victorie” , a conchis șeful statului.

În prima mea conversaţie în acest nou an cu preşedintele Zelenski i-am transmis sprijinul meu din toată inima şi cele mai bune urări pentru 2023 populaţiei Ucrainei” , a scris Ursula la rândul ei, tot pe Twitter, mesaj în care a confirmat că UE va începe în curând să transfere Kievului sume din ajutorul de 18 miliarde de euro.

UE va fi alături de voi alături de voi atât timp cât va fi nevoie. Susţinem lupta voastră eroică. O luptă pentru libertate şi împotriva agresiunii brutale” , a adăugat ea în acelaşi mesaj, amintind că UE ajută de asemenea Ucraina iarna aceasta cu generatoare, becuri, adăposturi şi autobuze şcolare” , ca răspuns la atacurile ruseşti asupra infrastructurii energetice ucrainene.