• Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat că Rusia ucide de dragul plăcerii”.
  • Sâmbătă, bombardamentele au ucis cel puțin 10 persoane în Herson.
  • Zelenski a avertizat anterior că odată cu apropierea sezonului de sărbători, teroriștii ruși ar putea deveni din nou activi”.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat că el crede că președintele rus Vladimir Putin ucide de dragul plăcerii”, după ce bombardamentele au ucis cel puțin 10 persoane în orașul Herson, capturat sâmbătă. Zelenski avertizase anterior că odată cu apropierea sezonului de sărbători, teroriștii ruși ar putea deveni din nou activi” în discursul său de supraveghere de vineri.

Forțele rusești au bombardat centrul orașului sâmbătă dimineața, în timp ce străzile erau ocupate, a declarat Kyrylo Timoșenko, șeful adjunct al biroului președintelui, potrivit New York Times. Kherson este singura capitală regională ucraineană care a fost capturată de Rusia de la invazia acesteia. Orașul a fost eliberat de Ucraina luna trecută, dar a fost recent recucerit de Rusia.

Ministrul ucrainean al apărării, Oleksii Reznikov, a calificat bombardamentul drept barbar” și a declarat că nu este doar o altă crimă de război, ci și o răzbunare împotriva locuitorilor săi care au rezistat ocupației și au dovedit lumii întregi că Herson este Ucraina„.

Ucraina va putea să prevină astfel de tragedii dacă va avea mai multe mijloace de luptă contra-baterie, mai multă artilerie și mai multă muniție cu rază lungă de acțiune”, a scris Reznikov pe Twitter. Astfel, criminalii ruși vor fi pedepsiți și alungați din Ucraina”.

Zelenski a postat pe contul său de Telegram fotografii ale atacului, care conțin corpuri însângerate, în care a spus că atacul a fost efectuat de dragul plăcerii”, a relatat The Times.

Dimineața, sâmbătă, în ajunul Crăciunului, în partea centrală a orașului”, a scris Zelenski. Acestea nu sunt instalații militare. Acesta nu este un război în conformitate cu regulile definite. Este teroare, este teroare, este ucidere de dragul intimidării și al plăcerii”.