• Vorbind în limba rusă, președintele ucrainean îndeamnă forțele Moscovei care luptă în Ucraina să se predea.
  • Declarația a venit la doar câteva ore după ce Rusia a adoptat o lege care înăsprește pedepsele pentru capitulare voluntară și dezertare.
  • Rusia și-a înlocuit sâmbătă principalul general de logistică.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a făcut un apel către ruși în discursul său de sâmbătă seara, avertizând că președintele lor trimite cu bună știință cetățeni la moarte.

Vorbind în limba rusă, Zelenski a cerut forțelor Moscovei să se predea, spunând: Nu, nu, nu. Veți fi tratați într-un mod civilizat… nimeni nu va cunoaște circumstanțele capitulării voastre.

Declarația a venit la doar câteva ore după ce Rusia a adoptat o lege care înăsprește pedepsele pentru capitulare voluntară și dezertare, în urma mobilizării parțiale pe care președintele Vladimir Putin a ordonat-o săptămâna aceasta.

Recomandări

MENIU A LA GREC
ȘOȘOACĂ INTRĂ ÎN CURSA PENTRU PMB
AVEREA LUI MUSK CREȘTE
TURIST ÎN AL NOUĂLEA CER
MUSK FACE CONCEDIERI LA TESLA
O LUNĂ DE SCHENGEN

Zelenski a spus: Este mai bine să refuzi o scrisoare de recrutare decât să mori ca un criminal de război într-o țară străină. Este mai bine să fugi de o mobilizare criminală, decât să fii schilodit și apoi tras la răspundere în instanță pentru participarea la un război de agresiune. Este mai bine să te predai armatei ucrainene decât să fii ucis în loviturile armelor noastre, lovituri corecte din partea Ucrainei care se apără în acest război.

Rusia și-a înlocuit sâmbătă principalul general de logistică după o serie de eșecuri. Ucraina a recuperat teritoriu într-o contraofensivă.