• 4.000 de locuitori din Mariupol au fost evacuați din Berdiansk cu autobuzele.
  • În total, președintele Zelenski a spus că în cursul săptămânii au fost înființate 18 coridoare umanitare.
  • Administrațiile regionale au primit sarcina clară de a aloca terenuri pentru locuințe temporare pentru persoanele strămutate.

Președintele ucrainean Zelenski a felicitat SBU cu ocazia celei de-a 30-a aniversare. Acesta a premiat 77 de ofițeri SBU. De asemenea, el a semnat un decret privind acordarea de premii a 63 de ofițeri de drept din Ucraina, șapte ofițeri postum.

Despre negocierile cu ocupanții ruși, președintele Volodimir Zelenski a spus că „suveranitatea Ucrainei trebuie garantată, integritatea teritorială asigurată”.

În cursul săptămânii, în Ucraina au fost înființate 18 coridoare umanitare, președintele anunțând că „37.606 persoane au fost evacuate”. În același timp, ocupanții ruși nu au permis niciun ajutor umanitar lui Mariupol. „Voi informa toate popoarele lumii”, a transmis președintele ucrainean.

Recomandări

EMANUEL PÂRVU AJUNGE LA CANNES
S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
CE MĂNÂNC AZI?
PRINȚUL LOUIS A ÎMPLINIT ȘASE ANI
9/10 ANGAJAȚI SE CRED EXPERȚI IT
DAVID PECKER ÎȘI REIA ACUZAȚIILE ÎMPOTRIVA LUI TRUMP

Vorbind despre negocierile cu președintele Turciei, Zelenski a spus că „propunerile la summit-ul NATO au fost discutate”. Totodată, guvernul a început să plătească pensiile în aprilie, în special în regiunile Cernihov și Lugansk: „Mâine oamenii vor avea bani pe carduri”.

Administrațiile regionale au primit sarcina clară de a aloca terenuri pentru locuințe temporare pentru persoanele strămutate. Zelenski a mulțumit chiar și presei: „Vă mulțumim tuturor celor care s-au unit și împreună cu toți ceilalți apărători ai poporului nostru în modul 24/7 oferă ucrainenilor informații veridice”.

„În săptămâna trecută, forțele armate au dat lovituri puternice inamicului. Pierderi semnificative. Ei spun că ministrul apărării al Rusiei a dispărut undeva. Mă întreb dacă a vrut personal să viziteze Chornobayivka?”, transmite Zelenski.