• Capsula care a transportat trei astronauți pe orbită a fost avariată în decembrie și va fi înlocuită de o altă navă spațială Soyuz.
  • Astronauții au folosit o cameră aflată la capătul unui braț robotic de pe stația spațială pentru a inspecta scurgerea.
  • Roscosmos a declarat că ancheta a concluzionat că avariile au fost cauzate de lovirea unui meteoroid.

Rusia a declarat miercuri că va trimite o navă spațială goală către Stația Spațială Internațională pentru a aduce trei astronauți înapoi pe Pământ. Nava spațială va înlocui o capsulă Soyuz avariată care este andocată la avanpostul orbital.

Măsura va prelungi șederea în spațiu a celor trei astronauți, Serghei Prokopyev și Dmitriy Petelin din Rusia și Frank Rubio de la NASA, care urmau să se întoarcă cu Soyuz. Nava avariată se va întoarce pe Pământ goală. Soyuz este singura navă spațială folosită în prezent de Rusia pentru a transporta astronauți către și dinspre I.S.S. Pe 14 decembrie, un jet de particule albe a început să iasă dintr-un Soyuz care fusese andocat la baza orbitală încă din septembrie.

Incidentul a avut loc chiar în momentul în care domnii Prokopyev și Petelin urmau să înceapă o ieșire în spațiu. Mersul în spațiu a fost anulat. Particulele albe erau lichid de răcire de pe Soyuz, iar scurgerea a continuat ore în șir până când circuitul de răcire avariat s-a golit.

Recomandări

CUM PUTEA FI EVITAT RĂZBOIUL RUSO-UCRAINEAN?
XI JINPING RESTRUCTUREAZĂ ARMATA
CÂT ȚINE TINEREȚEA?
BIDEN CĂLĂTOREȘTE CU MARINE ONE
PAPA VIZITEAZĂ O ÎNCHISOARE DE FEMEI
IOHANNIS CAUTĂ JOB LA C.E.

De atunci, astronauții au folosit o cameră aflată la capătul unui braț robotic de pe stația spațială pentru a inspecta scurgerea, în timp ce inginerii de la sol studiau dacă Soyuz era încă suficient de sigură pentru ca pasagerii să zboare spre casă.

Miercuri, Roscosmos, corporația de stat care supraveghează industria spațială rusă, a anunțat că Soyuz-ul avariat se va întoarce pe Pământ fără echipaj la bord. Soyuz-ul de înlocuire gol este așteptat să fie lansat pe 23 februarie. Roscosmos a declarat că ancheta a concluzionat că avariile au fost cauzate de lovirea unui meteoroid. Alți patru astronauți se află în prezent la bordul Stației Spațiale Internaționale. Aceștia au fost aduși acolo cu Crew Dragon, o capsulă construită de SpaceX care transportă echipaje NASA pe orbită.