- Rușii încearcă să își părăsească țara în masă, în condițiile în care președintele Vladimir Putin a anunțat mobilizarea a 300.000 de rezerviști, iar zborurile scumpe par să fie la mare căutare.
- Rusia a folosit deja diferite metode pentru a încerca să își consolideze forțele, folosind hoți, violatori și criminali condamnați din închisori pentru a se alătura trupelor.
- În timp ce civilii caută o cale de ieșire, cererea de zboruri dus-întors pentru a părăsi țara a crescut vertiginos.
În timp ce Vladimir Putin a anunțat mobilizarea a 300.000 de rezerviști pentru a lupta în Ucraina, este de așteptat ca mulți dintre ei să încerce să se salveze de la încorporare. În timp ce civilii caută o cale de ieșire, cererea de zboruri dus-întors pentru a părăsi țara a crescut vertiginos.
Datele Google arată că un zbor spre Africa de Sud ar costa pentru o familie de trei persoane suma astronomică de 44.000 de euro, iar zborurile spre Asia se epuizează, cele spre Istanbul fiind epuizate. Kremlinul a refuzat să comenteze cu privire la închiderea frontierelor pe fondul mobilizării – prima de după cel de-al Doilea Război Mondial.
Trebuie remarcat faptul că zborurile din Rusia erau deja scumpe, deoarece au scăzut dramatic după invazia din februarie, ca urmare a sancțiunilor severe și a faptului că firmele internaționale de rezervări au eliminat Rusia de pe site-urile lor.
Datele de la Aviasales arată că zborurile spre Istanbul, în Turcia, și Erevan, în Armenia, sunt sold out. Ambele destinații nu necesită vize de intrare pentru ruși. Zborurile către Kazahstan, Uzbekistan, Kârgâzstan și Azerbaidjan au încetat, de asemenea, să mai apară. Între timp, căutările pe Google pentru „cum să părăsești Rusia” au crescut și ele.
Rusia a folosit deja diferite metode pentru a încerca să își consolideze forțele, folosind hoți, violatori și criminali condamnați din închisori pentru a se alătura trupelor. Forțele lui Putin se află pe picior greșit în Ucraina, care organizează o contraofensivă pe teritoriul deținut de Rusia.
Kremlinul a fost nevoit să își actualizeze oficialul pentru prima dată din martie, iar ministrul apărării Serghei Șoigu a declarat că au fost uciși 5.397 de oameni.Este puțin probabil ca această cifră să fie cea adevărată, iar afirmațiile Ucrainei, deși probabil umflate, ridică numărul de morți ruși în război la peste 55.000.
În august, Pentagonul a estimat până la 80.000 de victime, deși anterior a declarat că lucrează la un bilanț real de aproximativ trei ori mai mic decât numărul total al victimelor.
„Cred că cele mai recente estimări ale comunității de informații americane ar fi, știți, ceva în jur de 15.000 de morți și poate de trei ori mai mulți răniți, deci un set destul de semnificativ de pierderi.”
Suferind pierderi grele, Putin a anunțat mobilizarea împreună cu o amenințare înspăimântătoare cu arme nucleare. Liderul de la Kremlin a declarat: „Dacă integritatea teritorială a țării noastre este amenințată, pentru a apăra Rusia și poporul nostru, vom folosi toate mijloacele pe care le avem. Aceasta nu este o cacealma. Integritatea teritorială a patriei noastre, independența și libertatea noastră vor fi asigurate, repet, cu toate mijloacele pe care le avem. Cei care încearcă să ne șantajeze cu arme nucleare ar trebui să știe”.