• Ucrainenii susţin că ruşii au pregătit mai multe unităţi militare pentru a ataca Kryvyi Rih, oraşul natal al preşedintelui Volodimir Zelenski, potrivit Reuters.
  • Potrivit anunţului făcut miercuri, Rusia a început să creeze o forţă de atac militară care vizează oraşul natal al preşedintelui Zelenski.
  • Oraşul Kryvyi Rih, producător de oţel se află la aproximativ 50 kilometri de linia de front din sud.

Ucrainenii susţin că ruşii au pregătit mai multe unităţi militare pentru a ataca Kryvyi Rih, oraşul natal al preşedintelui Volodimir Zelenski, potrivit Reuters.

Potrivit anunţului făcut miercuri, Rusia a început să creeze o forţă de atac militară care vizează oraşul natal al preşedintelui Zelenski.

Oraşul Kryvyi Rih, producător de oţel se află la aproximativ 50 kilometri de linia de front din sud.

Recomandări

BUCUREȘTI, INUNDAT DE PLOI
COLDPLAY CERE O HUIDUIALĂ ADECVATĂ
ACORD DE SECURITATE ÎNTRE SUA ȘI UCRAINA
CUM E VREMEA
PSD-PNL VOR SĂ MUTE IAR PREZIDENȚIALELE
TOPUL CELOR MAI VALOROASE BRANDURI

„Rusia a început să creeze un grup de atac în direcţia Kryvyi Rih. De asemenea, este foarte probabil ca inamicul să pregătească o contraofensivă ostilă cu planul ulterior de a ajunge la graniţa administrativă a regiunii Herson”, a declarat comandamentul militar din sud.

Armata ucraineană a mai anunţat că forţele ruseşti cercetează subsolurile din regiune pentru a le transforma în adăposturi antiaeriene şi pentru a depozita echipamente militare.

Rusia controlează mai multe teritorii din sudul Ucrainei pe care le-a capturat în primele faze ale invaziei sale din 24 februarie. Marţi, Kievul a anunţat că a recucerit 53 de sate din regiunea Herson.

Ucraina a încercat să intensifice presiunea asupra poziţiilor Rusiei în regiunea Herson, importantă din punct de vedere strategic la Marea Neagră, şi a folosit arme cu rază lungă de acţiune furnizate de Occident pentru a efectua lovituri asupra liniilor de aprovizionare şi depozitelor de muniţii ruseşti.