• O rețea de cinefili a organizat cinematografe în aer liber unde fanii pot viziona filme piratate, inclusiv „Barbie”.
  • Marile studiouri de film s-au retras din Rusia.
  • Ministerul digitalizării din Rusia pregătește o lege care ar urma să legalizeze site-urile de piraterie, cu scopul de a aduce pe piața rusă mai mult conținut occidental fără licență.

Deși marile studiouri de film s-au retras din Rusia, rușii o văd pe Barbie. În varianta piratată. O rețea de cinefili ruși a creat mai multe cinematografe în aer liber unde fanii lui Barbie o văd pe femeia în roz, chiar dacă criticii de film se iau de ei pentru dublajul prost și reclamele de la site-urile de jocuri de noroc care întrerup filmul, scrie The Moscow Times. Organizatorii se apără. „Dăm publicului ceea ce-și dorește și vom continua să proiectăm Barbie”.

Medvedev susține pirateria filmelor, serialelor și jocurilor americane

Guvernul e de acord cu ei. Ministerul digitalizării din Rusia pregătește o lege care va deblocha site-urile de piraterie ca să legalizeze și să aducă pe piața rusă cât mai mult conținut occidental fără licență. Medvedev crede că este o idee fantastică și spune că pirateria este forma prin care Rusia luptă împotriva sancțiunilor occidentului. Singura condiție pentru pirați, însă, este să nu promoveze filme, seriale și jocuri LGBTQ.

Rușii pregătesc o lege pentru legalizarea site-urilor de piraterie

După ce studiourile Warner au abandonat piața rusească, ca urmare a invadării Ucrainei, rușii au găsit o soluție să vadă Barbie. Cinematografele rusești au început să difuzeze versiuni piratate ale filmului. Distribuitorii ruși de filme au adoptat o schemă ilegală anul trecut prin obținerea de copii digitale ale filmelor difuzate în Kazahstan prin intermediul aplicației de mesagerie Telegram, fără permisiunea deținătorilor de drepturi de autor. Criticul de film rus Ilya Dolenko a criticat proiecția „Barbie” din Tyumen pentru dublarea „proastă” și reclame pop-up la jocuri de noroc, care sunt răspândite pe site-urile de streaming pentru conținut piratat.

Recomandări

PRESIUNEA CREȘTE ASUPRA LUI BIDEN
ÎI IA HARRIS LOCUL LUI BIDEN?
PE CINE FACE DE RÂS ȘOȘOACĂ?
RUSIA ÎL CONDAMNĂ PE GERSHKOVICH
UNDE FUGI DE CANICULĂ ÎN WEEKEND?
ZBORURI AFECTATE DE PANA DE LA MICROSOFT

Citește și: