• Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski şi prim-ministrul belgian Alexander De Croo au semnat, sâmbătă, o declaraţie de sprijin pentru aderarea Ucrainei la Uniunea Europeană şi la NATO.
  • Documentul a fost semnat în timpul vizitei lui De Croo la Kiev.
  • Documentul semnat de cei doi lideri politici are o valoare simbolică.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski şi prim-ministrul belgian Alexander De Croo au semnat, sâmbătă, o declaraţie de sprijin pentru aderarea Ucrainei la Uniunea Europeană şi la NATO. Documentul a fost semnat în timpul vizitei lui De Croo la Kiev.

„Mulţumesc Belgiei şi premierului pentru declaraţia comună semnată astăzi. Acest document atestă sprijinul Belgiei pentru mişcarea noastră către o aderare deplină la Uniunea Europeană şi la NATO. Vom obţine cu siguranţă acest rezultat important pentru noi”, a declarat Zelenski.

Documentul semnat de cei doi lideri politici are o valoare simbolică. De asemenea, Zelenski şi-a exprimat recunoştinţa faţă de Belgia pentru că „este pregătită să furnizeze generatoare de energie electrică şi alte echipamente care sunt acum de o necesitate vitală pentru societatea ucraineană” în urma întreruperilor de energie electrică din Ucraina după atacurile cu rachete ruseşti.

Recomandări

CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA