• Aproximativ 100 delfini cu botul gros au fost adunați într-un golf, unde au rămas timp de câteva ore înainte de a fi masacrați de locuitorii din Skálafjörður, una dintre Insulele Feroe.
  • O sută delfini cu botul gros au fost masacrați în Insulele Feroe, pe fondul indignării internaționale față de vânătoarea anuală de balene.
  • O petiție a adunat recent 1,3 milioane de semnături din întreaga lume, solicitând oprirea imediată a vânătorii de delfini.

Aproximativ 100 delfini cu botul gros au fost adunați într-un golf, unde au stat câteva ore înainte de a fi masacrați de locuitorii din Skálafjörður.

O sută de delfini cu botul mare au fost masacrați în Insulele Feroe, pe fondul indignării internaționale față de vânătoarea anuală de balene.

Șeriful de vânătoare de balene de pe insulă a declarat că aceasta a fost prima dată când vânătorii au folosit o suliță concepută pentru a accelera timpul de ucidere și a reduce suferința acestora, scrie Mirror.co.uk.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Experții resping teoriile conform cărora lancea de ucidere face procesul mai uman.

Astrid Fuchs, manager de politici la Whales and Dolphin Conservation, a declarat: „Delfinii cu botul gros sunt una dintre cele mai iubite și mai bine studiate specii de delfini. ”

„Uciderea a 100 dintre acești delfini este un semnal politic pentru a arăta lumii că vânătorilor de delfini din Insulele Feroe nu le pasă de opinia propriului popor sau a comunității internaționale.”

„Sperăm din tot sufletul că Marea Britanie și UE vor răspunde la această poziție cu presiunile diplomatice și economice necesare.”

O petiție a adunat recent 1,3 milioane de semnături din întreaga lume, solicitând oprirea imediată a vânătorii de delfini.

Anul trecut, imagini îngrozitoare de la cel mai mare masacru de delfini înregistrat în Insulele Feroe arată cadavrele aliniate pe plaje și marea vopsită în roșu cu sângele lor.

Se spune că vânătorii din arhipelagul îndepărtat au ucis 1.428 de animale în cursul unei săptămâni din iunie anul trecut, acesta este cel mai mare număr de decese înregistrat vreodată în urma vânătorii anuale tradiționale vechi de un secol.