• OpenAI a eliminat accesul hackerilor susținuți de state.
  • Au fost blocate grupuri din China, Iran, Coreea de Nord și Rusia.
  • Hackerii foloseau ChatGPT pentru activități ilegale.

OpenAI și Microsoft au dat o lovitură serioasă hackerilor sprijiniți de Rusia sau Coreea de Nord. Echipele celor două companii au blocat cinci grupuri din China, Iran, Coreea de Nord și Rusia, care apelau la abilitățile chatbotului ChatGPT, ca să comită atacuri cibernetice. 

Ce au reușit să facă împreună OpenAI și Microsoft? 

Recomandări

MACRON: EUROPA POATE MURI
XI MERGE LA PARIS
PICASSO ÎȘI DEDICĂ VIAȚA ARTEI
SWIFT REVINE PE PRIMUL LOC
MADONNA CÂNTĂ ÎN RIO DE JANEIRO
LANDO NORRIS CÂȘTIGĂ CURSA DE LA MIAMI

OpenAI, împreună cu Microsoft Threat Intelligence, au suspendat aceesul la ChatGPT4 pentru cinci grupuri de hackeri sprijiniți de state precum China, Iran, Coreea de Nord și Rusia. Aceste grupuri foloseau serviciile AI pentru cercetare, traducere, identificarea erorilor de codare și efectuarea unor sarcini de bază în codare pentru a-și sprijini activitățile „răuvoitoare”. Eforturile comune ale OpenAI și Microsoft au dus la întreruperea acestor grupuri. Companiile încearcă să demonstreze astfel că nu vor permite accesul la tehnologia AI decât în scopuri pozitive și vor combate abuzurile. 

Cum foloseau hackerii ChatGPT? 

Grupurile de hackeri utilizau ChatGPT pentru o gamă largă de activități agresive, inclusiv cercetare, traducere, identificarea erorilor de codare și execuția sarcinilor de codare de bază. Mai mult, OpenAI a observat că unele dintre aceste grupuri foloseau serviciile sale pentru a crea conținut pentru campanii de phishing, extrem de reușite, fapt care ne arată riscurile potențiale pe care tehnologia AI le poate produce în mâinile unor agenți răuvoitori. 

Care poate fi rezultatul pe termen lung al acestei acțiuni comune? 

Acțiunea OpenAI și Microsoft de a deconecta grupurile de hackeri nu doar că a oprit activitățile acestora, dar servește și ca un avertisment puternic către alți potențiali atacatori sau organizații care abuzează de tehnologia AI. Discuțiile de la Summit-ul de Siguranță AI din Marea Britanie și avertismentele NCSC subliniază riscurile crescânde ale utilizării AI de către actori malefici, inclusiv hackeri amatori. OpenAI subliniază necesitatea vigilentă în fața tentativelor de a abuza tehnologia AI, arătând că lupta împotriva abuzului cibernetic este continuă și necesită adaptare și inovație constantă.

Citește și