• Sancțiunile impuse regimului de la Kremlin nu vor produce rezultatele așteptate, mai devreme de un an de când au fost introduse.
  • Rusia are capacitatea să producă în masă armamentul cu care conduce războiul din Ucraina.
  • Cel puțin, aceasta este opinia lui Mikko Hautala, ambasadorul Finlandei în SUA.

Sancțiunile impuse regimului de la Kremlin nu vor produce rezultatele așteptate, mai devreme de un an de când au fost introduse.

Rusia are capacitatea să producă în masă armamentul cu care conduce războiul din Ucraina. Cel puțin, aceasta este opinia lui Mikko Hautala, ambasadorul Finlandei în SUA.

Despre acest subiect au discutat Bogdan Nicolae, editor-șef la Monitorul Apărării și Securității și Sergiu Mișcoiu, analist de politică externă.

Este acesta un avertisment pentru Occident?
 
Bogdan: Ai putea zice asta, dacă te-ai opri doar la atât. Ambasadorul Finlandei la Washington a lucrat anterior și la Moscova, și la Kyiv. Estimarea sa este, prin urmare, mai degrabă generală. Însă, are suficiente date ca să atragă atenția asupra capacității neatinse a Rusiei de a produce în masă muniție, cel puțin încă șase luni. Peste un an, din cauza restricțiilor, Rusiei îi va fi mult mai greu să se re-înarmeze. Totuși, concentrarea pe sancțiuni nu va ușura imediat situația Ucrainei.
 
Ce poate face Ucraina, în acest context?

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA
C.E. INVESTIGHEAZĂ CHINA
CE ESTE DUREREA CRONICĂ

Bogdan: Ambasadorul finlandez din SUA spune că Ucraina este pregătită pentru o luptă lungă – iar Occidentul ar trebui să fie, de asemenea, pregătit pentru un astfel de scenariu. Va fi nevoie însă de foarte multă voință – în politică, în business și în societate – pentru a menține la nivelul optim sprijinul pentru Ucraina și pentru a rezista la perturbările din economie, pe care războiul le-a produs și pe care va continua să le producă în continuare, chiar și după ce pacea se va fi instaurată în Ucraina. Continui discutia cu SERGIU MIȘCOIU,analist de politică externă /profesor de Științe Politice la Facultatea de Studii Europene