• Cel mai mare rezervor din Statele Unite, asediat de secetă, a scos la iveală o altă descoperire tulburătoare în weekend, potrivit poliției: un cadavru într-un butoi, iar „detectivii cred că victima a fost ucisă undeva la mijlocul anilor ’70 până la începutul anilor ’80”.
  • Aproximativ 25 de milioane de persoane din Arizona, Nevada, California și Mexic se bazează pe apa din Lacul Mead, care se epuizează într-un ritm alarmant, pe fondul unei secete alimentate de schimbările climatice.
  • În tot vestul țării, seceta extremă a avut deja un impact major în acest an, aproximativ 91% din regiune fiind afectată de un anumit nivel de secetă, potrivit „US Drought Monitor”.

Nivelul scăzut al apei din lacul Mead, cel mai mare rezervor din țară, asediat de secetă, a scos la iveală o altă descoperire tulburătoare în weekend, potrivit poliției: un cadavru într-un butoi.

O persoană care își petrecea timpul la marginea lacului, duminică după-amiază, a găsit butoiul, potrivit locotenentului Ray Spencer, de la Omucideri din cadrul Poliției Metropolitane din Las Vegas. Persoana a putut vedea rămășițele din butoi, deoarece acesta era corodat.

Spencer a declarat, marți, într-un comunicat, că anchetatorii cred că persoana a fost probabil victima unei crime care a murit din cauza unei răni prin împușcare.

Recomandări

UK AR TRIMITE SOLDAȚI ÎN GAZA
AVEM PRINTRE CELE MAI MICI PREȚURI LA ENERGIE
BLINKEN, AVERTISMENT CĂTRE CHINA
CE FACI IN WEEKEND LA PARIS?
VICTORIE PENTRU ALCARAZ LA MADRID
BENEFICIILE URCATULUI PE SCĂRI

Potrivit comunicatului, o anchetă este în curs de desfășurare, iar „detectivii cred că victima a fost ucisă undeva la mijlocul anilor ’70 până la începutul anilor ’80, pe baza hainelor și încălțămintei cu care a fost găsită”.

Anchetatorii lucrează pentru a confirma identitatea victimei, care va fi făcută publică de către biroul legistului din Clark County.

Aproximativ 25 de milioane de persoane din Arizona, Nevada, California și Mexic se bazează pe apa din Lacul Mead, care se epuizează într-un ritm alarmant, pe fondul unei secete alimentate de schimbările climatice.

„Lacul s-a drenat dramatic în ultimii 15 ani”, a declarat, anterior, Spencer, menționând că „este probabil să găsim și alte cadavre care au fost aruncate în lacul Mead”, pe măsură ce nivelul apei va scădea și mai mult.

„Probabil că butoiul a fost aruncat la sute de metri de țărm pe atunci”, a spus Spencer, „dar acea zonă este acum considerată țărm”.

Începând de luni, nivelul apei lacului era la aproximativ 1.054 de metri, cu aproximativ 160 de metri sub nivelul din 2000, când a fost considerat plin ultima dată. Este cel mai scăzut nivel înregistrat de rezervor de când a fost umplut în anii 1930.

Guvernul federal anunțase o penurie de apă, fără precedent, pe râul Colorado, care alimentează rezervorul

În august, guvernul federal a declarat o penurie de apă, fără precedent, pe râul Colorado, care alimentează rezervorul, declanșând reduceri ale consumului de apă pentru statele din sud-vest începând cu luna ianuarie.

Săptămâna trecută, nivelul scăzut al lacului a scos la iveală, pentru prima dată, una dintre supapele originale de admisie ale apei din rezervor. Supapa era în funcțiune din 1971, dar nu mai poate extrage apă, potrivit „Southern Nevada Water Authority”, agenția responsabilă cu gestionarea resurselor de apă pentru 2,2 milioane de persoane din sudul statului Nevada, inclusiv Las Vegas.

În amonte, pe râul Colorado, nivelurile de apă de la Lacul Powell – al doilea rezervor ca mărime din țară – au scăzut și ele vertiginos, iar, recen,t au coborât sub un prag care amenință nu numai aprovizionarea cu apă în aval, ci și producția de energie hidroelectrică pentru comunitățile din jur.

În tot vestul țării, seceta extremă a avut deja un impact major în acest an, aproximativ 91% din regiune fiind afectată de un anumit nivel de secetă, potrivit „US Drought Monitor”. Seceta extremă s-au extins în New Mexico, Arizona și Colorado – toate statele din bazinul râului Colorado.