• Scandal în Australia după ce mai multe acuzații de abuz și hărțuire sexuală au fost făcute publice
  • Mai mulți membri ai personalului au fost filmați în timp ce întrețineau relații intime în Parlament
  • O asistentă ar fi făcut sex pe biroul unei parlamentare
  • Unii parlamentari au folosit și camera de rugăciune pentru a face sex și chiar au adus lucrători sexuali în Parlament
  • Primul ministru Scott Morrison a descris videoclipurile drept „rușinoase”

Scandal în Australia după ce au fost făcute publice mai multe acuzații de abuz și hărțuire sexuală . Criza s-a intensificat în urma apariției unor videoclipuri care surprind membri ai personalului întreținând relații intime în Parlament.

Acest eveniment a dus la concedierea unui asistent senior, notează BBC.

Presa britanică relatează că aceasta a fost demisă după ce asistenta ar fi făcut sex pe biroul unei parlamentare.

Recomandări

ELICOPTERUL LUI RAISI E CĂUTAT DE ARMATĂ
CUM PREPARI O SALATĂ SĂNĂTOASĂ?
CREANGĂ TE INVITĂ LA EL ACASĂ
POȚI TRĂI FĂRĂ CULTURĂ?
POPULAȚIA ROMÂNIEI E ÎMBĂTRÂNITĂ
RĂZBOI ÎN UCRAINA

Primul ministru Scott Morrison a descris videoclipurile drept „rușinoase”.

Abuz sexual în Parlamentul Australiei

Totul a început după ce un fost membru al personalului a dezvăluit că s-a temut să nu își piardă slujba, în urma unui presupus atac sexual.

Brittany Higgins susține că a fost violată într-un birou de un coleg senior în martie 2019, dar spune că s-a simțit presată să nu raporteze incidentul poliției.

Dezvăluirile au declanșat un val de acuzații, iar săptămâna trecută, mii de persoane au participat la marșuri pentru a protesta împotriva abuzurilor sexuale și a hărțuirii femeilor din Australia.

Videoclipurile cu parlamentari difuzate către mass-media

Videoclipurile au fost difuzate către mass-media australiană de către un fost membru al personalului guvernamental, care a spus că a devenit „imun” la fotografii din cauza volumului ridicat pe care l-a primit.

Același lucru s-a întâmplat și în cazul videoclipurilor, care au fost filmate în urmă cu doi ani. Acesta a menționat că oamenii au folosit și camera de rugăciune pentru a face sex și chiar au adus lucrători sexuali în Parlament.

Denunțătorul a descris o „cultură a bărbaților care cred că pot face orice vor”, spunând despre unii dintre colegii săi că sunt „faliți moral”.

Premierul Morrison a declarat că este „șocat”, adăugând: „Trebuie să punem politica deoparte în legătură cu aceste lucruri și trebuie să recunoaștem această problemă și să o remediem”.

El a fost criticat anterior pentru răspunsul său, inclusiv pentru că a refuzat să se întâlnească cu protestatarii săptămâna trecută. 

Liderii protestelor au fost invitați ulterior să-l întâlnească în Parlament, pe care l-au respins spunând că nu se vor întâlni „cu ușile închise”.