• Mai multe celebrități din Rusia îmbrăcate extrem de sumar au fost prezente la o petrecere tematică.
  • Ksenia Sobchak, o socialistă despre care se zvonește că ar fi fina lui Putin, a participat la petrecerea din Moscova.
  • Majoritatea celebrităților și-au cerut scuze public, după ce petrecerea „Aproape Goală” a stârnit reacții acide.

O mulțime de celebrități din Rusia s-au adunat pentru o seară de distracție cu un dress code special…cu cât mai puține haine, cu atât mai bine. Petrecerea tematică „Aproape Goală” de la Moscova a iscat rapid reacții violente într-un moment în care țara este în război cu Ucraina, iar autoritățile promovează o agendă tot mai conservatoare, scrie CNN.

Petrecerea, găzduită de bloggerul Anastasia Ivleeva în perioada 20-21 decembrie la clubul Mutabor din capitală, a atras critici din partea oficialilor Bisericii Ortodoxe și a activiștilor pro-război, precum și a parlamentarilor pro-Kremlin.

O presupusă fină de-a lui Putin, ,,aproape goală” la party

Se zvonește că o presupusă fină a președintelui Vladimir Putin este una dintre celebritățile care au zguiduit Rusia conservatoare. Ksenia Sobchak, jurnalistă, socialistă și cândva candidată la președinție, răspunde acum în fața acuzațiilor, după ce s-a dovedit că a participat și ea la petrecere, „Aproape Goală”,

Recomandări

CUM PUTEA FI EVITAT RĂZBOIUL RUSO-UCRAINEAN?
TRUMP ȘI ORBAN VOR SĂ FACĂ ALIANȚĂ
TAYLOR ȘI TRAVIS, SURPRINȘI ÎN LAS VEGAS STRIP
CE SPUNE MAȘINA TA DESPRE TINE?
CUM S-AU CUNOSCUT WILLIAM ȘI KATE?
RAY CHAN A MURIT LA 56 DE ANI

Petrecerea riscantă deja, cu un preț pe bilet de 11.000 de dolari, a adunat cercuri de celebrități și influenceri din Rusia cu conditia să poarte cât mai puține haine pe ei.

Unul dintre participanți, rapperul Vacio (Nikolay Vasilyev), care a apărut purtând o șosetă pentru a-și acoperi organele genitale, a fost condamnat la 15 zile de închisoare și amendat cu 200.000 de ruble (aproximativ 2.200 de dolari), după ce un tribunal de la Moscova a decis că evenimentul a avut ca scop „ propagarea relațiilor sexuale în grup.”

Reacția împotriva petrecerii de la Moscova vine în timp ce președintele rus Vladimir Putin este din ce în ce mai concentrat pe valorile tradiționale, militând pentru realegere în martie 2024.

Scuze publice transmise pe fondul reacțiilor acide

Vasilyev se numără printre cei care și-au cerut scuze publice.

Organizatoarea Ivleeva a spus inițial că a fost alegerea celor prezenți să se îmbrace cât mai sumar și a susținut că evenimentul a fost o șansă de a-și prezenta fotografiile făcute în timpul ce era redactor-șef al ediției ruse Playboy.


Miercuri, Ivleeva a făcut public un nou videoclip de peste 20 de minute în care și-a cerut scuze în lacrimi. A transmis, de asemenea că războiul și crimele au fost întotdeauna prezente undeva în lume, iar asta nu înseamnă că oamenii nu pot să iasă la petreceri.

Un proces care solicită despăgubiri de 1 miliard de ruble (11 milioane de dolari) pentru daune morale a fost intentat marți împotriva lui Ivleeva pentru organizarea partidului, a informat agenția de presă de stat RIA Novosti.

Citește și