• Un oficial de rang înalt chinez a postat o imagine falsă pe Twitter
  • Australia vrea scuze şi califică gestul ca unul „respingător”
  • „Guvernul australian ar trebui să se simtă ruşinat”, este replica Chinei

Australia cere scuze din partea Chinei, după ce un oficial cu rang înalt a postat o imagine falsă cu un soldat australian, care ţinea un cuţit însângerat la gâtului unui copil afgan, relatează Reuters.

Prim Ministrul Scott Morrison a numit gestul unul „cu adevărat respingător” şi a cerut ca imaginea să fie ştearsă. De asemenea, guvernul australian a cerut Twitter să şteargă imaginea, care a fost postată de purtătorea de cuvânt a ministerului de externe Zhao Lijian, chiar pe contul său oficial de Twitter.

„Guvernul chinez ar trebui să fie ruşinat de această postare. Scade în ochii lumii”, a mai spus Scott Morrison.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

„Guvernul australian ar trebui să se simtă ruşinat de soldaţii lor, care ucid civili afgani nevinovaţi”, a declarat Hua Chunying, purtătoarea de cuvânt a ministerului de externe, când a fost întrebată despre comentariile lui Morrison.

Relaţiile din Australia şi China s-au deteriorat din momentul în care Canberra a cerut o anchetă internaţională cu privire la originile pandemiei.

Forțele speciale australiene au ucis cel puțin 39 de prizonieri și civili neînarmați în Afganistan, unii comandanți forțând soldați să ucidă captivi fără apărare pentru a-i pregăti pentru lupte, arată o investigație desfășurată pe perioada a patru ani.