• Victor Negrescu cere Comisiei Europene să scoată ajutorul umanitar oferit Ucrainei și Republicii Moldova din deficitul bugetar al României.
  • Deși felicită inițiativa lui Negrescu, Teniță spune că e doar un pansament.
  • Victor Negrescu: „Cred că sunt șanse destul de mari ca această idee să fie preluată de Comisia Europeană”

Scandalul deficitului bugetar ajunge la Comisia Europeană. Europarlamentarul PSD Victor Negrescu i-a trimis Ursulei von der Leyen o scrisoare în care cere Comisiei să scoată ajutorul umanitar oferit Ucrainei și Republicii Moldova din deficitul bugetar al României.

„Deficitul mare la buget se datorează cheltuielilor pe care a trebuit să le facem ca să-i dăm Ucrainei și Republicii Moldova ceea ce au nevoie” spune europarlamentarul. Tot Victor Negrescu îi spune Ursulei von der Leyen că dacă Comisia Europeană ajută România în acest demers, pe termen lung, țara noastră va fi putea ajuta și mai mult Ucraina și Republica Moldova.

Victor Negrescu: „Cred că sunt șanse destul de mari ca această idee să fie preluată de Comisia Europeană”

Victor Negrescu spune că CE a făcut o analiză ceea ce înseamnă costurile directe membre și au ajuns la O medie care variază între 0,5 și 1,5% din costuri directe.

Recomandări

MESAJUL LUI IOHANNIS DE PAȘTE
SFÂNTA LUMINĂ S-A COBORÂT LA IERUSALIM
POLIȚIȘTII CHINEZI, ÎN ILEGALITATE ÎN FRANȚA
SÂMBĂTA MARE E DEDICATĂ RUGĂCIUNII
FIREA ÎL PRINDE PE NICUȘOR DIN URMĂ
BLOOMBERG LANSEAZĂ GHID PENTRU ROMÂNIA

„Mai multe state membre au dificultățile în a-și gestiona bugetul anual și cred că această soluție cu care am venit poate să permită Europei să aibă mai multă flexibilitate în ceea ce privește gestiunea bugetelor naționale, dar și suportul pe care îl poate oferi suplimentar pentru Ucraina și Republica Moldova”, a spus Victor Negrescu, la ȘTIU, pe Aleph News.

„Am discutat acest subiect cu eurodeputați și reprezentanți ai comisiei europene.”

Negrescu vrea ca această propunere să fie introdusă ca amendament la rezoluția pe care Parlamentul European o va adopta cu privire la bugetul european. „Cred că sunt șanse destul de mari ca această idee să fie preluată de Comisia Europeană.”

„Folosesc instrumentele europene în logică Europeană și negociem mai departe. Negrescu spune că nu este prima oară când ar schimba ceva în deciziile europene.

Cătălin Teniță: Trebuie să găsim o variantă ca bugetul să fie sustenabil

Cătălin Teniță, deputat REPER, crede că trebuie să găsim o variantă ca bugetul să fie sustenabil. Deși felicită inițiativa lui Negrescu, Teniță spune că e doar un pansament.

„Trebuie să găsim o formulă prin care se dezvoltăm economia: să încasăm mai mulți bani, să tăiem privilegiile statului și să vedem care sunt discrepanțele economice și să le rezolvăm”, a spus Cătălin Teniță, la ȘTIU, pe Aleph News.

Citește și