Scandalul gunoiului din Sectorul 1 pare să nu se mai termine: Poliţia Locală a amendat compania Romprest Service cu 160.000 de lei, anunţă primăria de sector, într-un comunicat.

Compartimentul Protecţia Mediului din cadrul Poliţiei Locale a aplicat, în perioada 1 iunie – 7 iunie 2021, sancţiuni contravenţionale companiei Romprest Service în valoare totală de 160.000 de lei, potrivit unui comunicat de presă transmis luni de Primăria Sectorului 1.

Cele mai mari sancţiuni, în valoare de 60.000 de lei şi de 80.000 de lei, au fost pentru nerespectarea notificărilor autorităţii contractuale aplicate în baza Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 195/2005 privind protecţia mediului.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI

Amenzile au venit după ce Poliţia Locală „a indicat” companiei locaţiile exacte pentru ridicarea depozitelor de deşeuri, „iar aceasta nu s-a conformat”.

„Pe lângă aceste amenzi, au mai fost aplicate ale patru contravenţii în cuantum total de 20.000 de lei pentru nerespectarea programului de salubrizare menţionat în contractul de delegare a gestiunii prestării serviciilor de salubritate pe raza administrativă a Sectorului 1. Aceste amenzi au fost aplicate în baza HCGMB 120/2010 privind aprobarea Normelor de salubrizare şi igienizare ale Municipiului Bucureşti”, se arată în comunicat.

În războiul gunoaielor, intră și șefii pe linia de partid ai primarului de la Sectorul 1. USR PLUS anunță că o susține fără echivoc pe Clotilde Armand în ceea ce ea numește „lupta cu mafia gunoaielor”.