Scandalul Peng Shuai: jucătoarea susţine că nu a fost abuzată sexual

Foto: Arhiva Facebook/Le Journal de la Côte d’Ivoire
  • Jucătoarea de tenis Peng Shuai susţine că nu a fost obligată să întreţină relaţii sexuale de fostul vicepremier Zhang Gaoli.
  • Ea mai spune că mesajul său a fost înţeles greşit, într-o declaraţie video publicată de o agenţie de presă din Singapore.
  • Jucătoarea chineză a mai spus că retragerea mesajului de pe reţeaua de socializare a fost „o decizie personală”.

Jucătoarea de tenis Peng Shuai susţine că nu a fost obligată să întreţină relaţii sexuale de fostul vicepremier Zhang Gaoli. Ea mai spune că mesajul său a fost înţeles greşit, într-o declaraţie video publicată de o agenţie de presă din Singapore.

Peng Shuai a declarat duminică faptul că nu a acuzat pe nimeni de viol, susţinând că mesajul publicat pe reţelele de socializare a fost înţeles greşit, relatează Reuters.

În primul rând, trebuie să subliniez ceea ce este extrem de important, nu am spus sau scris niciodată că cineva m-a agresat sexual, trebuie să subliniez acest lucru” a spus Peng Shuai în videoclip.

Cazul Peng Shuai a zguduit lumea tenisului

Jucătoarea chineză a mai spus că retragerea mesajului de pe reţeaua de socializare a fost „o decizie personală”.

Cazul Peng Shuai a zguduit lumea tenisului. Fosta lideră mondială la dublu nu a mai fost văzută sau auzită în spaţiul public din 2 noiembrie, când a postat pe reţelele sociale din China un mesaj în care denunţa faptul că fostul vicepremier Zhang Gaoli a constrâns-o să întreţină relaţii sexuale.

Mesajul a fost şters rapid şi subiectul blocat pentru discuţii, iar guvernul chinez şi Zhang nu au comentat acuzaţia.

Ulterior, au apărut câteva videoclipuri cu sportiva, dar presa internaţională a pus la îndoială autenticitatea conţinutului. WTA a decis să suspende toate turneele din China în semn de protest, susţinând că securitatea sportivilor este în pericol.

În postarea care a fost cenzurată, Peng Shuai scria că nu are dovezi

În postare, care se citește ca o scrisoare deschisă către Zhang, ea susține că a avut o relație pe o perioadă intermitentă care s-a întins pe cel puțin 10 ani. Peng a spus că și-a deschis inima în fața lui Zhang, care are acum 75 de ani.
De ce a trebuit să te întorci la mine, m-ai luat la tine acasă pentru a mă forța să fac sex cu tine? Da, nu aveam nicio dovadă și era pur și simplu imposibil să am dovezi”, a scris ea.

Pe măsură ce acuzațiile lui Peng au făcut valuri online, cenzura a intrat în acțiune cu o viteză și o ferocitate nemaiîntâlnite în niciunul dintre cazurile #MeToo anterioare din țară.

Postarea ei lungă, publicată pe 4 noiembrie, la scurt timp după ora 22.00, a fost ștearsă în mai puțin de 30 de minute. Capturi de ecran ale acesteia au circulat inițial pe scară largă pe rețelele de socializare și în grupuri de chat private, dar în scurt timp au fost și ele cenzurate, împreună cu alte postări care discutau despre acest caz.