Scholz: Putin nu consideră agresiunea împotriva Ucrainei o „greșeală”

FILED - 15 February 2022, Russia, Moscow: German Chancellor Olaf Scholz (R) meets with Russian President Vladimir Putin at the Kremlin. Photo: Pressebüro russischer Präsident/Deutsche Botschaft Moskau/dpa - ATTENTION: editorial use only in connection with the latest coverage and only if the credit mentioned above is referenced in full

Vladimir Putin nu consideră că războiul din Ucraina este o „greșeală” , a declarat miercuri cancelarul german Olaf Scholz într-o conferință de presă, întrebat despre întâlnirea sa cu președintele rus din ziua precedentă, scrie BBC.

Din păcate, nu pot să vă spun că acum există o conștientizare tot mai mare a faptului că a fost o greșeală să înceapă acest război” , a declarat Scholz.

Cancelarul german Olaf Scholz l-a îndemnat marți pe președintele rus Vladimir Putin, într-un apel telefonic, să găsească o soluție diplomatică pentru conflictul din Ucraina, bazată pe încetarea focului și retragerea completă a trupelor ruse cât mai curând posibil, a declarat un purtător de cuvânt al guvernului german, scrie Reuters.

În covorbirea telefonică, de 90 de minute, Scholz a subliniat necesitatea asigurării siguranței centralei nucleare Zaporojie din Ucraina și a făcut apel la Putin să continue să implementeze pe deplin acordul privind exportul de cereale, a adăugat purtătorul de cuvânt Steffen Hebestreit.

Cancelarul federal a subliniat că orice alt pas al Rusiei de anexare nu va rămâne fără răspuns și nu va fi recunoscut în nicio circumstanță” , a spus Hebestreit în declarație, adăugând că Scholz și Putin au convenit să rămână în contact.

Exit mobile version