• Scholz menține deschis canalul discuțiilor cu Kremlinul – principala cerere rămâne retragerea trupelor ruse din Ucraina.
  • Scholz vrea să încerce oprească războiul împotriva Ucrainei prin discuții directe cu președintele rus Vladimir Putin.
  • Scholz a mai spus: „Un cancelar german care își ia în serios jurământul trebuie să facă totul pentru a se asigura că războiul Rusiei împotriva Ucrainei nu se va transforma într-un război între Rusia și NATO” .

Olaf Scholz menține deschis canalul discuțiilor cu Kremlinul – principala cerere rămâne retragerea trupelor ruse din Ucraina, relatează presa germană.

Scholz vrea să încerce oprească războiul împotriva Ucrainei prin discuții directe cu președintele rus Vladimir Putin.

„Voi discuta cu Putin – pentru că este necesar să vorbim unul cu celălalt” , a declarat politicianul SPD pentru Tagesspiegel. „Depinde doar de Putin să retragă trupele din Ucraina și să pună capăt acestui război fără sens. care a costat deja viețile a sute de mii de oameni”.

Recomandări

CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
VENEȚIENII IES ÎN STRADĂ
RĂMÂNE TRUMP FĂRĂ IMUNITATE?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN
METROUL NU MAI BATE PASUL PE LOC
IA MISS-UL LA 60 DE ANI

Deși convorbirile telefonice cu Putin „nu au avut un ton nepoliticos”, acesta a precizat din nou că Rusia dorește „să încorporeze cu forța părți din țara vecină”, ceea ce este „inacceptabil” .

„Uneori au existat și întrebări specifice despre schimburile de prizonieri, exporturile de cereale din Ucraina și centrala nucleară Zaporojie” , a spus Scholz. „Dar pentru mine este important ca discuțiile să revină întotdeauna la subiectul actual: retragerea trupelor ruse. ”

Scholz a mai spus: „Un cancelar german care își ia în serios jurământul trebuie să facă totul pentru a se asigura că războiul Rusiei împotriva Ucrainei nu se va transforma într-un război între Rusia și NATO” .