• Școala frecventată de copiii prințului William și ai lui Kate Middleton a avut o piscină construită cu ajutorul unei donații uriașe din partea unuia dintre cei mai apropiați prieteni ai președintelui rus Vladimir Putin.
  • Bărbatul de 71 de ani este prieten cu Putin încă de când liderul rus avea doar 11 ani.
  • Natalia, în prezent fosta sa soție, a declarat: Am fost fericiți să sprijinim această școală și să le oferim copiilor o nouă oportunitate de a înota.”

Școala frecventată de copiii prințului William și ai lui Kate Middleton a avut o piscină construită cu ajutorul unei donații uriașe din partea unuia dintre cei mai apropiați prieteni ai președintelui rus Vladimir Putin. Școala Lambrook School din Berkshire a fost casa de învățământ a tuturor celor trei copii ai cuplului regal – Prințul George, Prințesa Charlotte și Prințul Louis.

Iar acum s-a aflat că o donație de 2,2 milioane de lire sterline din partea oligarhului rus Arkrady Rotenberg a ajutat la finanțarea noului complex de piscine – în ciuda faptului că școala percepe 21.000 de lire sterline pe an pentru fiecare elev.

Se crede că acest tip are o avere de aproximativ 2,9 miliarde de lire sterline și a fost lovit de sancțiuni din partea guvernului britanic în ultimul an. Bărbatul de 71 de ani este prieten cu Putin încă de când liderul rus avea doar 11 ani. Proiectul bazinului de înot a început în 2011 – cu aproximativ 11 ani înainte ca acesta să fie sancționat.

Recomandări

EMANUEL PÂRVU AJUNGE LA CANNES
S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
PRINȚUL LOUIS A ÎMPLINIT ȘASE ANI
DRULĂ PROPUNE MĂRIREA NOTELOR LA BAC
TÎLVAR VREA OBUZIERE DIN COREEA DE SUD
AVOCATUL TODD BLANCHE: „DONALD TRUMP ESTE NEVINOVAT”

Un purtător de cuvânt al școlii a declarat pentru MailOnline: Școala Lambrook a respectat întotdeauna și va respecta întotdeauna pe deplin toată legislația corespunzătoare și întreprinde o diligență strictă pentru orice donație caritabilă. Nu comentăm donații individuale sau donatori. Proiectul bazinului de înot a început în 2011, iar orice donație pentru acest proiect a fost primită în acest moment.”

Nu există nicio aluzie la vreo abatere din partea școlii. Banii au fost donați cu aproximativ un deceniu înainte ca cei trei membri ai familiei regale să frecventeze școala, deoarece s-au înscris abia anul trecut, când familia s-a mutat la Windsor pentru a locui în Adelaide Cottage. Soția miliardarului a declarat anterior pentru The Sun că ei susțin școala și proiectul.

Natalia, în prezent fosta sa soție, a declarat: Am fost fericiți să sprijinim această școală și să le oferim copiilor o nouă oportunitate de a înota.”

Nu se știe dacă copiii au folosit efectiv piscina până acum. Rotenberg s-a născut la Leningrad și a făcut parte din același club de sambo ca și Putin. Cei doi s-au alăturat la aproximativ un an după ce s-au împrietenit pentru prima dată. El are mai multe medalii primite de la Putin, printre care Ordinul Prieteniei, Ordinul Erou al Muncii din Federația Rusă și Ordinul de Onoare.