• Înregistrarea video arată salvatorii ghemuindu-se printre dărâmăturile casei copiilor.
  • Numele fetiței este Mariam și mângâie ușor părul de pe capul fratelui ei mai mic.
  • Aceștia stăteau striviți împreună în ceea ce ar putea fi rămășițele patului lor.

Doi copii zăceau blocați între betoane, cu capetele lipite de o parte, în timp ce salvatorii îi asigurau că ajutoarele au sosit la 36 de ore după ce un cutremur le-a distrus casa din nordul Siriei și au fost prinși sub dărâmături. Scoateți-mă de aici, voi face orice pentru voi”, șoptește copilul mai mare. Voi fi servitorul tău”.

Un salvator îi răspunde: Nu, nu”. Înregistrarea video arată salvatorii ghemuindu-se printre dărâmăturile casei copiilor din Besnaya-Bseineh, un mic sat de lângă Haram, Siria, în timp ce încearcă să găsească o modalitate sigură de a-i scoate.

Ei le spun să fie puternici și să nu plângă. Numele fetiței este Mariam și mângâie ușor părul de pe capul fratelui ei mai mic, în timp ce stau striviți împreună în ceea ce ar putea fi rămășițele patului lor.

Recomandări

CINE-I „DI VINĂ”?
UE DĂ 9 MIL € PT. CHIRURGIA CU HOLOGRAME
AVEREA LUI MUSK CREȘTE
CAMPUS „MADE IN CHINA”
TU CE CONDUCI AZI?
XENOTRANSPALNTUL E NOUA ARMĂ A MEDICINII

Numele copilului mai mic este Ilaaf, potrivit tatălui lor – un nume islamic care înseamnă protecție.
Mustafa Zuhir Al-Sayed spune că soția sa și cei trei copii dormeau în primele ore ale zilei de luni când pământul s-a cutremurat de la un seism cu magnitudinea de 7,8, cel mai mare care a lovit regiunea în mai mult de un secol de înregistrări.

Am simțit cum se cutremură pământul… și au început să cadă dărâmături deasupra capului nostru și am stat două zile sub dărâmături”, a spus el. Am trecut prin, un sentiment, un sentiment pe care sper că nimeni nu trebuie să îl simtă”.

Prinsă sub dărâmături, Al-Sayed a spus că familia sa a recitat Coranul și s-a rugat cu voce tare ca cineva să îi găsească. Oamenii ne-au auzit și am fost salvați – eu, soția mea și copiii. Mulțumim lui Dumnezeu, suntem cu toții în viață și le mulțumim celor care ne-au salvat”, a spus el.

În videoclip se vede cum localnicii aplaudă în timp ce Mariam și Ilaaf sunt scoși de sub dărâmături, înfășurați în pături. Copiii au fost duși la spital, unde primesc îngrijiri medicale.