• Diana a căutat sprijin de la prieteni în timpul despărțirii publice de Prințul Charles.
  • Cele 32 de scrisori revelatoare sunt scoase la licitație și se așteaptă să se vândă cu 90.000 de lire sterline.
  • Prințesa de Wales a scris despre subiecte precum faptul că se simte izolată și despre temerile că telefonul ei a fost ascultat.

Scrisori personale ale Prințesei Diana dezvăluie că nu ar fi fost de acord să divorțeze dacă ar fi știut că va exista sentimente urâte și de disperare. Aceste scrisori și felicitări sincere, care vorbesc despre regretele ei în legătură cu divorțul de prințul Charles și care ironizează familia regală, vor ajunge la 90.000 de lire sterline la licitație.

Prințesa de Wales a scris despre subiecte precum faptul că se simte izolată și despre temerile că telefonul ei a fost ascultat. Sunt puse în vânzare 32 de scrisori și cărți de vizită, scrise de la sfârșitul anului 1995 și pe parcursul anului 1996 către prietenii ei, Susie și Tarek Kassem. Cuplul vinde scrisorile pentru că „deținerea documentelor este o mare responsabilitate” pe care nu doresc să o transmită copiilor lor. Soții Kassem au păstrat unele dintre scrisorile lor mai personale și mai confidențiale, scrie Daily Mail.

Scrisorile vor fi vândute individual, iar încasările vor fi donate unor organizații de caritate pe care Diana le-a sprijinit. Într-o scrisoare din 28 aprilie 1996, Diana a anulat o excursie la operă din cauza stresului provocat de despărțire.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA
C.E. INVESTIGHEAZĂ CHINA
CE ESTE DUREREA CRONICĂ

Ea a scris: „Trec printr-o perioadă foarte dificilă, iar presiunea este serioasă și vine din toate părțile. Este prea dificil uneori să te menții cu capul sus, iar astăzi sunt în genunchi și îmi doresc ca acest divorț să se realizeze, deoarece costurile posibile sunt enorme.”

Scrisul ei de mână, în mod normal deschis și cursiv, se deteriorează spre sfârșitul scrisorii, aparent din cauza faptului că se chinuia în timp ce scria. La 20 mai 1996, i-a spus doamnei Kassem că telefoanele de la Palatul Kensington erau ascultate. Ea a scris: Dacă aș fi știut în urmă cu un an ceea ce voi trăi în urma acestui divorț, nu aș fi consimțit niciodată. Este disperat și urât.”

În multe dintre ele, ea mulțumește cu entuziasm cuplului – pe care l-a întâlnit pentru prima dată în august 1995, în timpul vizitelor sale regulate la Royal Brompton Hospital – pentru că a copleșit-o cu cadouri și sprijin emoțional. Pe 2 decembrie 1995 – la o zi după ce regina i-a sfătuit pe Charles și Diana să divorțeze, ea a scris: Poate că am fost descrisă ca un fluture, dar nu vreau să zbor departe de această familie minunată”. Ea se referea la familia Kassem.

Ea le-a mulțumit în repetate rânduri pentru că i-au fost alături și pentru că au ascultat toate discuțiile mele”. Ea a scris e frumos să fim un trio!”. Într-o altă lovitură la adresa Familiei Regale, ea a scris: Sunt extrem de emoționată de cât de protectori sunteți amândoi cu mine… Nu sunt obișnuită cu așa ceva!”. Familia Kassem, care locuiește în Londra, va vinde scrisorile la licitația organizată de Lay’s auctioneers în Penzance, Cornwall, pe 16 februarie.

Pe site-ul său, Lay’s a declarat: Susie și Tarek Kassem, în calitate de prieteni foarte apropiați ai Dianei, Prințesa de Wales, au prețuit aceste scrisori timp de peste 25 de ani. Ele reflectă relația specială și plină de iubire pe care au avut-o. Deținerea acestor documente emoționante este o responsabilitate pe care soții Kassem nu doresc să o transmită copiilor sau nepoților lor. Ei au decis să vândă scrisorile și să folosească veniturile obținute din vânzare pentru a sprijini unele dintre organizațiile caritabile care erau aproape de inimile lui Susie și ale Dianei. Susie și Tarek se simt extrem de privilegiați că au avut ocazia de a o cunoaște atât de îndeaproape pe prințesă. De-a lungul prieteniei lor, soții Kassem au fost mereu uimiți de efectul incredibil pe care Diana îl avea asupra tuturor celor care intrau în contact cu ea. Prezența ei electrizantă transcende timpul. Fascinația oamenilor față de Prințesa Diana nu a scăzut deloc de la moartea ei tragică. La Lay’s am văzut cât de entuziasmați sunt oamenii de posibilitatea de a deține ceva ce îi aparține – ei compară acest lucru cu a deține relicva prețioasă a unui sfânt. Având în vedere acest lucru, soții Kassem ar dori să ofere și altor persoane posibilitatea de a achiziționa un suvenir al prințesei și, astfel, să sprijine cauze care au fost importante pentru ea.

Unele dintre scrisori menționează stresul enorm prin care a trecut în timpul perioadelor de tristețe, dar tăria ei de caracter și dispoziția generoasă și plină de umor ies în evidență. Este o colecție de corespondență extraordinar de emoționantă, scrisă de una dintre cele mai importante și mai influente femei ale secolului XX, și documentează una dintre cele mai valoroase și mai semnificative prietenii ale sale din ultimii doi ani de viață.