• FBI percheziționează locuința președintelui Joe Biden din Rehoboth, Delaware, în cadrul unei anchete privind documente clasificate, afirmă avocatul acestuia.
  • Avocatul lui Biden a spus că percheziția a fost „planificată” cu „sprijinul deplin” al președintelui.
  • Biden a declarat că echipa sa a făcut ceea ce trebuia să facă” și că cooperează pe deplin și complet” cu ancheta.

FBI percheziționează locuința președintelui Joe Biden din Rehoboth, Delaware, în cadrul unei anchete privind documente clasificate, afirmă avocatul acestuia. Într-o declarație, avocatul lui Biden a spus că percheziția a fost planificată” cu sprijinul deplin” al președintelui.

CBS a relatat că ancheta se referă la o investigație mai amplă privind gestionarea documentelor clasificate. FBI nu a comentat percheziția. Întrucât a fost consensuală, nu a fost solicitat niciun mandat de percheziție. Avocatul lui Biden, Bob Bauer, a declarat că percheziția a fost efectuată fără o notificare publică prealabilă” în interesul securității și integrității operaționale”, scrie BBC.

Percheziția este cea mai recentă dintr-o serie desfășurată în diverse locații, după ce în noiembrie au fost descoperite documente clasificate la Penn Biden Center – un spațiu destinat ofițerilor – din Washington DC. Aceasta nu a fost făcută publică la momentul respectiv. Alte documente au fost descoperite la locuința din Delaware a lui Biden în timpul unor percheziții ulterioare efectuate în decembrie și ianuarie.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Biden a declarat că echipa sa a făcut ceea ce trebuia să facă” și că cooperează pe deplin și complet” cu ancheta. Anunțul privind percheziția vine la o zi după ce avocatul special Robert Hur și-a început oficial atribuțiile de supraveghere a anchetei privind documentele.