• Secretarul de stat american, Antony Blinken, merge la Beijing în această săptămână.
  • Oficialii din SUA au informat luna aceasta că China livrează, de asemenea, piese și microcipuri folosite pentru producția de drone, rachete de croazieră și vehicule blindate.
  • Blinken spunea că Republica Chineză este „principalul contributor” al Rusiei atunci când vine vorba de sprijin industrial pentru armament.

Secretarul de stat american, Antony Blinken, merge la Beijing în această săptămână. De ce? Pentru a-l avertiza pe Xi Jinping să nu mai trimită tehnică militară Rusiei. Călătoria de trei zile a lui Blinken, care începe miercuri, are loc după aprobarea de către Camera Reprezentanților a SUA a unui pachet de ajutor de 61 de miliarde de dolari pentru Ucraina.

Care este miza întâlnirii lui Antony Blinken cu Xi Jinping

Circulă de mult timp rapoarte potrivit cărora China a trimis Rusiei orice, de la vehicule la veste antiglonț, pentru a le folosi în războiul său împotriva Ucrainei, tehnologia cu dublă utilizare având atât aplicații civile, cât și militare. Sprijinul Chinei înseamnă că Moscova și-a reconstituit în mare măsură industria de apărare, ceea ce are un impact nu doar pe câmpul de luptă din Ucraina, ci reprezintă o amenințare mai mare la adresa securității europene. Oficialii din SUA au informat luna aceasta că China livrează, de asemenea, piese și microcipuri folosite pentru producția de drone, rachete de croazieră și vehicule blindate.

Vorbind după reuniunea G7, Blinken spunea că Republica Chineză este „principalul contributor” al Rusiei atunci când vine vorba de sprijin industrial pentru armament. La fel, și G7 a emis un avertisment comun către Iran că, dacă se descoperă că trimite rachete balistice și tehnologie militară conexă Rusiei, atunci se va confrunta cu sancțiuni suplimentare.

Recomandări

A.I. NEWS
ULTIMATUM PENTRU HAMAS
CÂT INVESTESC PARTIDELE ÎN PROPAGANDĂ
UNDE MERGE REGELE CHARLES
MACRON A IEȘIT LA ATAC
FERRARI LANSEAZĂ UN NOU BOLID

Citește și