• Salvatorii au recuperat până în prezent corpul unui bărbat, precum și cutii negre și resturi, dar nu i-au găsit încă pe ceilalți.
  • Premierul Fumio Kishida a deplâns luni tragedia în parlament.
  • Înregistrările de zbor recuperate de la ambele avioane nu au dezvăluit probleme tehnice, a declarat ministrul japonez al Apărării, Minoru Kihara.

Marina japoneză continuă căutările pentru găsirea a șapte membri ai echipajului în Oceanul Pacific după prăbușirea aparentă a două elicoptere în noaptea de sâmbătă spre duminică, care a provocat moartea a cel puțin un membru al echipajului, scrie BBC.

Salvatorii au recuperat până în prezent corpul unui bărbat, precum și cutii negre și resturi, dar nu i-au găsit încă pe ceilalți. Premierul Fumio Kishida a deplâns luni tragedia în parlament.

Este extrem de regretabil faptul că ne-am pierdut personalul în timp ce se angajau într-un antrenament foarte dur, la ore târzii în noapte”, a declarat el. Încă nu este clar ce anume a cauzat accidentul, care a avut loc în apropierea Insulelor Izu, care se află nu departe de continent, la aproximativ 600 km (372 mile) la sud de Tokyo.

Recomandări

A.I. NEWS
ULTIMATUM PENTRU HAMAS
CÂT INVESTESC PARTIDELE ÎN PROPAGANDĂ
UNDE MERGE REGELE CHARLES
MACRON A IEȘIT LA ATAC
FERRARI LANSEAZĂ UN NOU BOLID

Înregistrările de zbor recuperate de la ambele avioane nu au dezvăluit probleme tehnice, a declarat ministrul japonez al Apărării, Minoru Kihara. În primul rând, facem tot posibilul pentru a salva vieți”, a declarat duminică Kihara, adăugând că elicopterele au făcut „exerciții pentru a contracara submarinele pe timp de noapte”.

Cele două elicoptere transportau câte patru membri ai echipajului în timpul exercițiilor de sâmbătă seara. Comunicarea cu unul dintre elicoptere a fost pierdută la ora locală 22:38 (14:38 BST) în largul insulei Torishima, a relatat postul de televiziune NHK. Un minut mai târziu, un semnal de urgență a fost primit de la această aeronavă.

După 25 de minute, militarii și-au dat seama că și comunicarea cu cealaltă aeronavă a fost pierdută în aceeași zonă. Autoritățile au lansat o operațiune majoră de căutare, folosind 10 nave și cinci avioane pentru a cerceta apele.

Avem o operațiune de 24 de ore pentru căutări, care a avut loc toată ziua și toată noaptea”, a declarat un ofițer de marină pentru agenția de presă AFP. Pe lângă recuperarea cadavrului unui bărbat, echipajele au găsit înregistratoarele de zbor unul lângă celălalt, precum și resturi, inclusiv părți din palele rotorului. Elicopterele Mitsubishi SH-60K – bazate pe Sikorsky Seahawk – operează în principal de pe distrugătoare navale.

Citește și