• Viceprimarul Marco Granelli susţine că a primit numeroase plângeri de la localnici care se confruntă cu zgomotul excesiv din cauza petrecerilor şi teraselor deschise până târziu în noapte.
  • Interzicerea vânzării de mâncare la pachet, inclusiv pizza şi îngheţată, după miezul nopţii, ar trebui să determine oamenii să plece mai devreme acasă.
  • De asemenea, barurile şi restaurantele vor fi obligate să închidă zonele exterioare începând cu ora 00.30 în zilele lucrătoare.

Vara italiană va fi mai puţin „dulce” în cartierele populare din Milano, unde autorităţile vor să interzică vânzarea de mâncare la pachet după miezul nopţii. Măsura, luată în speranţa de a combate „viaţa de noapte sălbatică” şi a oferi linişte locuitorilor, a stârnit controverse aprinse.

Viceprimarul Marco Granelli susţine că a primit numeroase plângeri de la localnici care se confruntă cu zgomotul excesiv din cauza petrecerilor şi teraselor deschise până târziu în noapte.

Interzicerea vânzării de mâncare la pachet, inclusiv pizza şi îngheţată, după miezul nopţii, ar trebui să determine oamenii să plece mai devreme acasă şi să reducă nivelul de agitaţie nocturnă, scrie The Guardian.

Recomandări

A.I. NEWS
ULTIMATUM PENTRU HAMAS
CÂT INVESTESC PARTIDELE ÎN PROPAGANDĂ
UNDE MERGE REGELE CHARLES
MACRON A IEȘIT LA ATAC
FERRARI LANSEAZĂ UN NOU BOLID

De asemenea, barurile şi restaurantele vor fi obligate să închidă zonele exterioare începând cu ora 00.30 în zilele lucrătoare şi cu ora 1.30 în weekend, în speranţa că străzile vor fi eliberate de oameni.

Dacă va fi aprobată, această măsură drastică va intra în vigoare începând de luna viitoare şi până la începutul lunii noiembrie. Mulţi italieni sunt indignaţi de interdicţie, considerând-o o restricţie nejustificată a libertăţii individuale şi a tradiţiei locale. Marco Barbieri, reprezentant al asociaţiei comercianţilor, a declarat că „oamenii nu vor fi fericiţi” dacă li se interzice să se bucure de o plimbare după cină şi de o îngheţată, o parte integrantă a culturii italiene.

Primarul Giuseppe Sala a apărat măsura, subliniind că vrea să protejeze odihna localnicilor. El a invitat reprezentanţii comercianţilor la discuţii pentru a găsi soluţii alternative care să satisfacă toate părţile implicate. Se aşteaptă ca interdicţia să se aplice în 12 zone, inclusiv în cartierele centrale Brera şi Ticinese, precum şi în Darsena, Arco della Pace şi Lazzaretto, alături de arterele aglomerate Corso Como şi Corso Garibaldi.

Interdicţia va afecta barurile, restaurantele şi gelateriile din cartierele vizate. Lino Stoppani, preşedintele asociaţiei hoteliere, a avertizat că regula va crea prejudicii grave pentru afacerile locale.

Citește și