• O nouă generație de baruri, restaurante și patiserii apare în orașul italian.
  • Legendarul restaurant La Latteria este închis din decembrie 2023.
  • Noile localuri îmbină aerul minimalist și influențele europene ori exotice.

Laura May Todd s-a apucat să caute pentru New York Times care sunt cele mai atractive restaurante noi. Încă nu a dispărut regretul după La Latteria, restaurantul celebru pentru pastele cu aromă de lămâie, care a rămas închis din decembrie. La Milano ai în vedere mai ales locurile cu tradiție ca Be Basso, ori Fiorario Bianchi. Dar acum apar tot mai multe localuri deschise de oameni care vin din lumea modei sau din design, în general.

Primul local pe care îl remarcă Laura May Todd este Bar Nico din zona Acquabella. Proprietari au păstrat firma veche a producătorului de paste din Bologna care îți oferea cândva produse aici. Înăuntru, barul mizează pe linii minimaliste. Deci ai tradiție pe dinafară și modernitate înăuntru. Proprietarii sunt modelul Chiara Pino și Riccardo Ganelli care a lucrat pentru un brand de modă la rândul său. Vinurile lor sunt franțuzești și italiene de la producători mai mici.

Concurența este brutăria Pan. La fel de nou lansată. cu un design aparent simplu. Dar în realitate în spatele acestui local este Yoki Tokuyoshi, fostul sou-chef de la legendara Osteria Francescana din Modena. A deschis localul împreună cu Alice Yamada și ai aici patiserie, și produse care combină tehnici culinare europene și japoneze ca și arome la fel de bine echilibrate.

Recomandări

DUCESA SOPHIE VIZITEAZĂ UCRAINA
CINE-I „DI VINĂ”?
UE DĂ 9 MIL € PT. CHIRURGIA CU HOLOGRAME
NADAL SE CALIFICĂ ÎN TURUL PATRU LA MADRID
TRUMP MODIFICĂ DOBÂNDA DE REFERINȚĂ
MELONI CANDIDEAZĂ LA EUROPARLAMENTARE

Via Stampa este primul restaurant milanez al tânărului producător de vin, Marco Guzzetti. La 28 de ani el coordonează ferma Podere del Maro, din Liguria. Din localul său te uiți la Basilica San Lorenzo Maggiore în centrul istoric al metropolei. Meniul este orientat spre preparate specifice fiecărui sezon cu produse pe care le cauți când e vorba de un local italian.

Citește și