• La Paris poți să vizitezi muzeul Trăsurilor de la Versailles.
  • Descoperi apariția marilor magazine la Arte Decorative.
  • Vizitezi Festivalul Cărții la Grand Palais Effemere.

Ești la Paris și ți-e greu să te decizi ce program iți faci? Poți vizita Versailles într-un mod inedit, sau să descoperi cum au apărut Marile Magazine, de la Galeriile Lafayette la Bon Marche.

Ce putem face într-o escapadă la Paris?

Există o anexă mai puțin cunoscută a Palatului de la Versailles, tocmai pentru că ea este situată înainte de intarea în curtea palatului: Muzeul Caleștilor. Este un loc fabulous pentru că vei vedea adevărate opere de măiestrie, cum doar în basme și în filme ai mai văzut. În perioada 11 – 21 aprilie poți chiar să o vezi gratuit. Este deschisă în fiecare după-amiază, de marți până duminică. Vei vedea caleștile regilor sau prințeselor din Grand Siecle sau din Siecle des Lumieres, și chiar micuțele trăsuri ale copiilor Mariei Antoinetta, dar și sănii.

În Parisul din La Belle Epoaue, adică sfârșit de secol XIX, poți plonja la Muzeul de Arte Decorative, care consacră o expoziție apariției Marilor Magazine. Daca ați citit La Paradisul Femeilor de Zola, știți despre ce este vorba: Le Bon Marche, Galeriile Lafayette, la Samatitaine sau Printemps. Nu uitați să dați o tura pe la Festivalul Cărții de la Grand Palais Effemere.

Recomandări

CINE-I „DI VINĂ”?
UE DĂ 9 MIL € PT. CHIRURGIA CU HOLOGRAME
AVEREA LUI MUSK CREȘTE
CAMPUS „MADE IN CHINA”
TU CE CONDUCI AZI?
XENOTRANSPALNTUL E NOUA ARMĂ A MEDICINII

Citește și