• Jens Stoltenberg vine vineri în România pentru a participa la summit-ul B9, găzduit de preşedintele României Klaus Iohannis.
  • Secretarul general NATO va purta discuţii bilaterale cu preşedinţii României, Poloniei, şi Ungariei.
  • Formatul Bucureşti 9 (B9) este o iniţiativă lansată de Iohannis şi de Preşedintele Poloniei la care participă state NATO ca: Bulgaria, Cehia, Estonia, Letonia, Lituania, Polonia, România, Slovacia şi Ungaria.

Secretarul General al NATO, Jens Stoltenberg, vine vineri în România, pentru a participa la summit-ul B9, potrivit agendei acestuia.

Vineri, 10 iunie 2022, secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, se va deplasa la Bucureşti, România, unde va participa la Bucureşti-9 Summit 2022, găzduit de preşedintele României Klaus Iohannis şi de preşedintele Poloniei Andrzej Duda, potrivit siteului Alianţei Nord Atlantice.

Secretarul general NATO va purta discuţii bilaterale cu preşedinţii României, Poloniei, şi Ungariei.

Recomandări

NOU COD PENTRU SCHENGEN
CE FAC ELEVII ÎN SĂPTĂMÂNA VERDE
NE-A SALVAT VACCINUL?
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
UK: FETELE ÎNTREC BĂIEȚII LA FUMAT

În urma reuniunii Summit-ului, Secretarul General va susţine o conferinţă de presă comună cu Preşedintele României şi Preşedintele Poloniei.

Formatul Bucureşti 9 (B9) este o iniţiativă lansată de Preşedintele României, Klaus Iohannis, şi de Preşedintele Poloniei, Andrzej Duda, la care participă state NATO situate pe Flancul Estic al Alianţei: Bulgaria, Cehia, Estonia, Letonia, Lituania, Polonia, România, Slovacia şi Ungaria.

Summit-ul vine cu puțin timp înainte de cel de la Madrid, programat la finele acestei luni, unde se va discuta aderarea Finlandei și Suediei la NATO.

Unul dintre obiective summit-ului B9 este armonizarea pozițiilor statelor participante  înaintea summit-ului de la Madrid.