• Secretarul american al Trezoreriei, Janet Yellen, a declarat că decizia grupării OPEC+ de a reduce producția de petrol este ,,nefolositoare și nechibzuită” pentru economia globală.
  • ,,Suntem foarte îngrijorați de țările în curs de dezvoltare și de problemele cu care se confruntă acestea” , a declarat Yellen.
  • Ea a criticat, de asemenea, aliații pentru că au întârziat să trimită ajutor financiar Ucrainei.

Secretarul american al Trezoreriei, Janet Yellen, anunţă o undă de şoc în întreaga lume: reducerea producţiei de petrol decisă de OPEC va afecta întreaga economie globală.

Secretarul american al Trezoreriei, Janet Yellen, a declarat că decizia OPEC de a reduce producţia de petrol a fost „inutilă şi neînţeleaptă” pentru economia globală, în special pentru pieţele emergente care se confruntă deja cu preţurile ridicate la energie, scrie Financial Times, citat de ZF.

Administraţia Biden a criticat cu vehemenţă decizia cartelului petrolului susţinut de Arabia Saudită şi Rusia, săptămâna aceasta, care a făcut pasul spre reducerea producţiei de petrol, sfidând presiunile SUA, de a menţine preţurile globale scăzute la petrol.

Recomandări

CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

Cred că decizia OPEC este inutilă şi neînţeleaptă – nu este sigur ce impact va avea, dar cu siguranţă, este ceva care, pentru mine, nu mi s-a părut potrivit, în circumstanţele cu care ne confruntăm ”, a spus Yellen într-un interviu telefonic acordat pentru Financial Times. „Suntem foarte îngrijoraţi pentru ţările în curs de dezvoltare şi de problemele cu care se confruntă.”