• UE va organiza luni o întâlnire de criză la Bruxelles cu reprezentanții statelor membre
  • Mai multe țări europene au suspendat zborurile din Marea Britanie
  • Coronavirusul are mai multe mutații la nivel mondial
  • OMS face apel la țările europene să facă mai multe controale, după ce noua tulpină britanică a coronavirusului a fost depistată în Europa.

UE va organiza luni o întâlnire de criză la Bruxelles cu privire la restricțiile de călătorie în Marea Britanie, după apariția noii tulpini de coronavirus, relatează AFP.

Mai multe țări din UE au anunțat suspendarea legăturilor aeriene cu Marea Britanie. Un oficial al UE a declarat că reprezentanții celor 27 de state membre se vor întâlni luni în cadrul mecanismului de răspuns politic integrat al blocului, conceput să reacționeze rapid la crize. Vor analiza măsuri precum interzicerea zborurilor și utilizarea testării PCR la călătorii care vin din Marea Britanie.

Întâlnirea are loc după ce premierul britanic Boris Johnson a declarat sâmbătă că impune un lockdown sever asupra Londrei și a multor zone din sud-estul Angliei din cauza noii variante de virus. El a spus că varianta ar putea fi cu până la 70 la sută mai infecțioasă, pe baza datelor preliminare care arată că a devenit tulpina predominantă din capitală și că numărul cazurilor crește, în ciuda restricțiilor sporite.

Recomandări

ATAC ÎNTR-O BISERICĂ DIN SYDNEY
IRANUL ATACĂ ISRAELUL
POLITICO: URSULA ARE ȘANSE MAI MICI LA C.E.
EU VARA NU DORM..
INTERSECȚIILE PRIND CULOARE
MERITĂ COACHELLA ORI BA?

Boris Johnson și oficialii medicali guvernamentali au spus că nu există indicii că noua variantă ar fi mai mortală sau imună la vaccinurile care încep să fie utilizate. Organizația Mondială a Sănătății a declarat că analizează datele Marii Britanii pentru a vedea dacă cifrele infecției din Marea Britanie au fost rezultatul unei tulpini mai puternice.

Coronavirusul are mai multe mutații deoarece s-a răspândit în întreaga lume ca rezultat așteptat al interacțiunii cu diferite gazde cu răspunsuri biologice diferite. Dar nici una nu s-a dovedit până acum că este capabilă să depășească cu ușurință barierele – distanțarea socială, măștile faciale și spălarea frecventă a mâinilor – recomandate în prezent.