• Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, și cel mai important diplomat al UE, Josep Borrell, sunt în drum spre capitala ucraineană Kiev.
  • Cei doi lideri UE urmează să se întâlnească cu președintele ucrainean Volodimir Zelenski „în cursul zilei de vineri.”
  • Vizita are loc în contextul în care blocul comunitar a aprobat joi seara al cincilea pachet de sancțiuni împotriva Rusiei, impunând în special o interdicție de import pentru cărbunele rusesc.

Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, și cel mai important diplomat al UE, Josep Borrell, sunt în drum spre capitala ucraineană Kiev. Vineri, cei doi lideri UE se vor întâlni cu președintele ucrainean Volodimir Zelenski.

Von der Leyen a postat vineri pe Twitter o fotografie în care apare urcând într-un tren alături de premierul slovac Eduard Heger, care se alătură călătoriei spre Kiev.

Abia aștept să ajung la Kiev„, a scris Ursula von der Leyen pe platforma de socializare.

Recomandări

DE CE S-A PRĂBUȘIT ELICOPTERUL CU RAISI
CNN: HAGA CERE ARESTAREA LUI NETANYAHU
CE URMEAZĂ ÎN IRAN
TAYLOR SWIFT, ÎN SLUJBA DOMNULUI
SCARLET JOHANSSON CRITICĂ OPENAI
RAISI ȘI DELEGAȚIA AU MURIT

Și Josep Borrell, Înaltul Reprezentant al UE pentru afaceri externe și politica de securitate, a postat pe Twitter o fotografie cu el și cu Ursula von der Leyen plecând în călătorie.

Cei doi lideri UE urmează să se întâlnească la Kiev cu președintele ucrainean VolodImIr ZelenskI „în cursul zilei de vineri”, potrivit purtătorului de cuvânt al președinției ucrainene, Serghei Nikiforov.

Vizita are loc în contextul în care blocul comunitar a aprobat joi seara al cincilea pachet de sancțiuni împotriva Rusiei, impunând în special o interdicție de import pentru cărbunele rusesc și o interdicție privind accesul navelor rusești în porturile europene.