• Șefii armatei britanice care antrenează trupele pentru război insistă că acestea sunt pregătite de luptă în cazul în care va fi nevoie să susțină Ucraina.
  • O mare parte din antrenamentele armatei din ultimii 20 de ani au fost orientate spre abordarea insurgenților teroriști, dar acest lucru s-a schimbat foarte mult în urma războiului.
  • Maiorul Simon Cox, în vârstă de 39 de ani, a declarat că se îndoiește că trupele rusești sunt cu adevărat pregătite” și a spus că soldații săi vor să lupte.

Șefii armatei britanice care antrenează trupele pentru război insistă că acestea sunt pregătite de luptă în cazul în care va fi nevoie să susțină Ucraina. VJTF ar fi prima care ar lupta împotriva armatei lui Vladimir Putin în cazul în care alianța formată din 30 de țări ar pune trupe pe teren în Europa de Est.

Șefii armatei au negat în weekend afirmațiile potrivit cărora nu ar fi pregătiți să conducă trupele începând de anul viitor. Din martie anul trecut, la doar câteva zile după invazia Rusiei în Ucraina, regimentul se antrenează în mod special pentru a aborda un astfel de inamic.

O mare parte din antrenamentele armatei din ultimii 20 de ani au fost orientate spre abordarea insurgenților teroriști, dar acest lucru s-a schimbat foarte mult în urma războiului lui Putin împotriva Ucrainei. Maiorul Simon Cox, în vârstă de 39 de ani, a declarat că se îndoiește că trupele rusești sunt cu adevărat pregătite” și a spus că trupele sale vor să lupte.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Comandantul batalionului 2, veteran al războaielor din Irak și Afganistan, a declarat: Oamenii s-ar putea întreba de ce vă antrenați într-un mediu cald și prăfuit, când noi ne îndreptăm spre Europa de Est? O mare parte din ceea ce facem în timpul antrenamentelor este despre dezvoltarea unui nivel de adaptabilitate. Din punct de vedere al mediului, Europa de Est arată foarte diferit. Este mult mai rece, mai mulți copaci. Dar multe dintre lecțiile de aici sunt încă aplicabile. Natura bătăliei din Ucraina este puternic mecanizată, metal greu, tancuri peste tancuri, multă artilerie. Cu toate acestea, când se ajunge la asta, ai tancuri, ai artilerie, ai mitraliere mari, mitraliere mici – sunt doi tipi care se luptă unul împotriva celuilalt. Experiența mea de soldat de infanterie britanic este că soldații britanici sunt întotdeauna dispuși să se bată. Nu cred că ar fi mulți oameni care să dispară în noapte. Trupele vor fi pregătite pentru asta. Aș merge pe ideea de a spune că sunt cei mai buni soldați din lume.”

Amplasamentul întins în deșertul Omanului, zona de antrenament Ras Madrakah, este de peste șase ori mai mare decât Salisbury Plain, fără nicio restricție în ceea ce privește limitele până la care pot fi împinse echipamentele și vehiculele.

Zona de desfășurare integrală este concepută pentru a le oferi trupelor un gust mai realist al războiului în timp real. Aceștia au operat alături de Forța de securitate de coastă din Omani în cadrul exercițiului și s-au confruntat în asalt cu alți soldați britanici care apără un teritoriu.

Comandantul Grupului de luptă, locotenent-colonelul Ben Hawes, din Batalionul 2, Regimentul Regal Anglican, este veteran al Irlandei de Nord, Afganistanului și Irakului. Locotenent-colonelul Hawes a insistat: Suntem pregătiți acum. Suntem în Oman. Flota mea de vehicule este aici. Începând cu luna martie a anului trecut, antrenamentul nostru s-a concentrat pe asigurarea faptului că suntem pregătiți să luptăm împotriva unei forțe inamice similare. Aceasta este Marea Britanie care se asigură că grupul de luptă vârf de lance este exact în locul potrivit pentru a ieși pe ușă. Tot ceea ce poate face inamicul nostru de la egal la egal ne-a fost făcut și nouă. Suntem o organizație care se poate transforma pe o monedă de șase pence. Din punctul meu de vedere, ne concentrăm să fim pregătiți să luptăm împotriva unei naturi de război și la o intensitate care este cea mai mare pe care ni s-ar putea cere vreodată ca grup de infanterie.