• Directorul CIA, William Burns, a fost luna trecută în China pentru a purta o serie de discuții cu omologii chinezi din domeniul serviciilor de informații.
  • „Luna trecută, directorul Burns a călătorit la Beijing, unde s-a întâlnit cu omologii chinezi și a subliniat importanța menținerii unor linii deschise de comunicare în canalele de informații” , a spus un oficial.
  • Relațiile dintre cele mai mari două economii ale lumii sunt afectate de o serie de probleme care variază de la tensiunile legate de Taiwan.

Directorul CIA, William Burns, a fost luna trecută în China pentru a purta o serie de discuții cu omologii chinezi din domeniul serviciilor de informații, a declarat vineri, 2 iunie, un oficial american, pentru Reuters, în contextul în care administrația Biden încearcă să stimuleze comunicarea cu Beijingul.

„Luna trecută, directorul Burns a călătorit la Beijing, unde s-a întâlnit cu omologii chinezi și a subliniat importanța menținerii unor linii deschise de comunicare în canalele de informații” , a spus oficialul citat.

Vizita șefului Agenției Centrale de Informații, dezvăluită de Financial Times, vine în contextul în care administrația președintelui Joe Biden a făcut presiuni pentru a menține liniile de comunicare deschise și a programa întâlniri între diverși oficiali de rang înalt de la Washington și Beijing, pe fondul unor relații tot mai tensionate, mai ales după invadarea Ucrainei de către Rusia.

Recomandări

MENIU A LA GREC
ȘOȘOACĂ INTRĂ ÎN CURSA PENTRU PMB
AVEREA LUI MUSK CREȘTE
TURIST ÎN AL NOUĂLEA CER
MUSK FACE CONCEDIERI LA TESLA
O LUNĂ DE SCHENGEN

Relațiile dintre cele mai mari două economii ale lumii sunt afectate de o serie de probleme care variază de la tensiunile legate de Taiwan și situația drepturilor omului în China până la activitatea militară a Beijingului din Marea Chinei de Sud.

Citește și

VIDEO. Joe Biden a căzut pe scenă în timp ce înmâna diplome la absolvirea Academiei Forțelor Aeriene americane

O dronă militară americană, controlată de inteligența artificială, își „ucide” operatorul într-un test simulat

Topul Forbes al celor mai bogate femei, cu avere „self-made”. Câți bani au Oprah Winfrey, Rihanna și Kim Kardashian