Șeful CIA a mers în China, în luna mai, într-o încercare a Washingtonului de a menține deschise canalele de comunicare cu Beijingul

CIA director William Burns testifies before a House Select Committee on Intelligence Hearing on World Wide Threats on Capitol Hill in Washington on January 16, 2023. Photo by Yuri Gripas/ABACAPRESS.COM

Directorul CIA, William Burns, a fost luna trecută în China pentru a purta o serie de discuții cu omologii chinezi din domeniul serviciilor de informații, a declarat vineri, 2 iunie, un oficial american, pentru Reuters, în contextul în care administrația Biden încearcă să stimuleze comunicarea cu Beijingul.

„Luna trecută, directorul Burns a călătorit la Beijing, unde s-a întâlnit cu omologii chinezi și a subliniat importanța menținerii unor linii deschise de comunicare în canalele de informații” , a spus oficialul citat.

Vizita șefului Agenției Centrale de Informații, dezvăluită de Financial Times, vine în contextul în care administrația președintelui Joe Biden a făcut presiuni pentru a menține liniile de comunicare deschise și a programa întâlniri între diverși oficiali de rang înalt de la Washington și Beijing, pe fondul unor relații tot mai tensionate, mai ales după invadarea Ucrainei de către Rusia.

Relațiile dintre cele mai mari două economii ale lumii sunt afectate de o serie de probleme care variază de la tensiunile legate de Taiwan și situația drepturilor omului în China până la activitatea militară a Beijingului din Marea Chinei de Sud.

Citește și

VIDEO. Joe Biden a căzut pe scenă în timp ce înmâna diplome la absolvirea Academiei Forțelor Aeriene americane

O dronă militară americană, controlată de inteligența artificială, își „ucide” operatorul într-un test simulat

Topul Forbes al celor mai bogate femei, cu avere „self-made”. Câți bani au Oprah Winfrey, Rihanna și Kim Kardashian

Exit mobile version