• Directorul CIA, William Burns, s-a întâlnit cu președintele ucrainean Volodimir Zelenski și cu oficiali de top din domeniul spionajului.
  • Burns s-a deplasat la Kiev marți, 15 noiembrie, la o zi după ce a purtat discuții la Ankara cu șeful spionajului rus Serghei Narîșkin pe tema războiului.
  • Aceasta a fost întâlnirea față în față la cel mai înalt nivel dintre oficialii americani și ruși de la începutul războiului.

Directorul CIA, William Burns, s-a întâlnit cu președintele ucrainean Volodimir Zelenski și cu oficiali de top din domeniul spionajului pentru a-i informa cu privire la avertismentul său adresat Moscovei împotriva utilizării armelor nucleare, a declarat un oficial american.

Burns s-a deplasat la Kiev marți, 15 noiembrie, la o zi după ce a purtat discuții la Ankara cu șeful spionajului rus Serghei Narîșkin pe tema războiului și a amenințării Moscovei de a folosi arme nucleare tactice pentru a-și apăra interesele.

Aceasta a fost întâlnirea față în față la cel mai înalt nivel dintre oficialii americani și ruși de la începutul războiului, iar Burns i-a transmis lui Narîșkin un avertisment ferm cu privire la consecințele utilizării armelor nucleare de către Rusia și la riscurile de escaladare a stabilității strategice”, potrivit unei declarații de luni a Casei Albe.

Recomandări

EMANUEL PÂRVU AJUNGE LA CANNES
S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
DRULĂ PROPUNE MĂRIREA NOTELOR LA BAC
TÎLVAR VREA OBUZIERE DIN COREEA DE SUD
AVOCATUL TODD BLANCHE: „DONALD TRUMP ESTE NEVINOVAT”
XXX FĂRĂ NECUNOSCUTE

Apoi, Burns s-a deplasat în Ucraina pentru a-l informa pe Zelenski și pe omologii săi ucraineni despre discuțiile cu Narîșkin și pentru a reitera sprijinul SUA pentru efortul de război al Kievului, a declarat oficialul pentru AFP sub protecția anonimatului.

Declarația de luni a subliniat că în discuțiile sale cu Narîșkin, care conduce serviciul de informații externe SVR al Rusiei, Burns nu a purtat negocieri de niciun fel”. „El nu discută despre soluționarea războiului din Ucraina”, se arată în comunicat.

Burns s-a aflat la Kiev într-o zi în care forțele rusești au lansat o ploaie de rachete care au lovit ținte din întreaga Ucraină, inclusiv din capitală. Dar oficialul a precizat că Burns se afla în siguranță în interiorul ambasadei SUA în acel moment, iar acum a plecat.