Riscul unei invazii militare ruse în Ucraina în următoarele săptămâni este „minim spre mediu”, a declarat joi generalul american Tod Wolters, şeful Comandamentului SUA pentru Europa.

Întrebat de un membru al Congresului SUA, în cursul audierilor, despre riscurile unei intervenţii militare ruse în Ucraina în următoarele săptămâni, generalul Tod Wolters a răspuns: „Minim spre mediu”.

„Se pregătește Rusia să invadeze Ucraina?”. ANALIZĂ BBC News

Şeful Comandamentului SUA pentru Europa a explicat, conform agenţiei Reuters, că, după următoarele câteva săptămâni, evaluările de risc vor depinde de o serie de factori, dar, ţinând cont de actuala traiectorie şi poziţionare a trupelor ruse, probabilitatea se va reduce.

Recomandări

BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
CE FACEM CU POLUAREA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN
ECONOMIA AMERICANĂ ÎNCETINEȘTE
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE

În ultimele săptămâni, Rusia a mobilizat mii de militari în apropierea frontierelor Ucrainei şi în regiunea Crimeea, anexată în 2014.

Administraţia de la Kiev a cerut Alianţei Nord-Atlantice să acţioneze rapid pentru a opri izbucnirea unui conflict militar cu Rusia. Secretarul general NATO, Jens Stoltenberg, a declarat că Alianţa Nord-Atlantică urmăreşte atent situaţia din Ucraina şi susţine suveranitatea ţării.

Preşedintele Joseph Biden a vorbit recent cu preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, reafirmând susţinerea Statelor Unite pentru suveranitatea Ucrainei.