• Șeful companiei ruse de mercenari Wagner, Evgheni Prigojin, a avertizat că, dacă trupele sale se retrag din Bakhmut, un oraș din estul Ucrainei, „întregul front se va prăbuși”.
  • Șeful Wagner a precizat că oamenii săi nu au primit încă muniția promisă de Ministerul rus al Apărării.
  • Potrivit expertului militar ucrainean Serhiy Grabskiy, ofensiva rusă asupra Bakhmut a dat semne de încetinire.

Șeful companiei ruse de mercenari Wagner, omul de afaceri Evgheni Prigojin, a avertizat că, dacă trupele sale se retrag din Bakhmut, un oraș din estul Ucrainei, „întregul front se va prăbuși”.

„Dacă compania militară privată Wagner se retrage din Bakhmut, întregul front se va prăbuși”, a spus Prigozhin într-un videoclip postat pe YouTube, adăugând că prăbușirea ar putea ajunge „până la granițele Rusiei și, poate, dincolo”.

Șeful Wagner a precizat că oamenii săi nu au primit încă muniția promisă de Ministerul rus al Apărării. „În ceea ce privește muniția: în după-amiaza zilei de 22 februarie, actele au fost semnate, pe 23 februarie au fost emise ordinele de expediere, dar până astăzi o mare parte din muniție nu a fost expediată”, a spus el într-un comunicat.

Recomandări

ÎCCJ VALIDEAZĂ ALIANȚA OPOZIȚIEI
HALEP REVINE PE TEREN
UNDE MERGI AZI?
AVERTISMENTUL LUI PUTIN CĂTRE OCCIDENT
CAPITAL SUMMER MARKET
CUM DEVII MAI PRODUCTIV LA MUNCĂ

Prigojin a precizat că încearcă să afle cauza acestei întârzieri, fie că este vorba despre „simpla birocrație sau trădare”.

Wagnerii, în rândurile cărora se luptă cu mii de prizonieri, reprezintă principala forță de asalt care atacă Bakhmut, un important centru de comunicații legat prin autostrăzi de Kramatorsk și Sloviansk, cele mai mari orașe din regiunea Donețk controlate de forțele ucrainene.

Potrivit expertului militar ucrainean Serhiy Grabskiy, ofensiva rusă asupra Bakhmut a dat semne de încetinire și ar fi putut atinge intensitatea maximă” fără ca forțele Kremlinului să obțină controlul asupra orașului.

Am văzut unele semne că rușii au fost forțați să își încetinească operațiunile din cauza lipsei de personal și de muniție”, a declarat Grabskiy, un colonel în rezervă care a participat la misiuni de menținere a păcii în Irak și în fosta Iugoslavie.